top of page

Етерично масло
Бял бор

Pinus Sylvestris Leaf

18,70 лв.

10 мл.

С невероятно дълга история в традиционната медицина, започваща от самия Хипократ, етеричното масло от борови иглички е известно с прочистващите си, лечебни, тонизиращи и уравновесяващи свойства.

ПРОИЗХОД: България

АРОМАТ: Силен, чист, горски

Указания за употреба:

Дифузия: Използвайте 2 - 4 капки бял бор в ароматерапевтичен дифузер по ваш избор
Локално: Разредете 1 - 2 капки в базово масло по ваш избор и нежно разтрийте желаната зона

Mасаж: Смесете 5 - 10 капки с 50ml базово масло до получаване на хомогенна смес.

Козметика: В готовото изделие се дозира етерично масло не повече от 0.1%, разбърква се с пластмасова или дървена бъркалка до получаване на хомогенна смес.

Научи повече:

Етеричното масло от бял бор на Home Spa се дестилира от борови иглички от органични гори в България. Ароматът му е еликсир от балкана, който тонизира организма и успокоява напрежението.

Бащата на медицината – Хипократ, който в дългия си живот е обиколил планините на балканите, описва множеството ползи на боровите иглички за здравословни проблеми като болки по тялото, умора, тревожност, дихателни проблеми и други.

бял бор етерично масло.jpg

Съвети за приложение

 • Дифузирайте 2 - 3 капки бял бор  в ароматерапевтичен дифузер или алтернативно капнете 2 капки върху парче памук за директно вдишване.

 • За парна баня – капнете 2 капки бял бор във вряла вода.

 • За кожни проблеми като акне и обриви - разредете 1 капка бял бор  в базово масло подходящо за вашия проблем и нежно разтрийте афектираната зона.

 • За болки по тялото и възпаления, разтрийте болезнената зона с 1 - 2 капки бял бор  разредени в базово масло по ваш избор.

 • За освежаваща вода за уста - разредете 2 капки тамян в половин чаша вода

 • За универсален препарат за чистене – разредете 25 капки бял бор в 100мл вода и 50мл бял оцет.

Характеристики и ползи

Дишане

Ароматерапията с борово масло създава чиста и ободряваща атмосфера. Тя прочиства дихателните пътища, елиминира микробите и облекчава възпалението свързано с алергии, респираторни инфекции, настинки и кашлица.

Маслото от бял бор е и прекрасен дезодорант за дома, офиса, дрехите или автомобила. То елиминира неприятните миризми и убива микроорганизмите, които ги произвеждат.

 

 

Възпаление

Противовъзпалителните свойства на етеричния бор са особено полезни за облекчаване на хронични заболявания, като артрит, алергии, астма, синузит, автоимунни болести и други. То също е от полза срещу главоболия и болки по тялото.

 

 

Чистене

Прекрасният аромат и почистващите свойства на маслото от бял бор го правят отлична активна съставка за натурални препарати за чистене. Бихте могли да го използвате в комбинация с бял оцет, сода бикарбонат или други етерични масла със силни антимикробни свойства като лимон или чаено дърво за почистване на повърхности, мебели, прозорци и обувки.

Безопасност

 • Пазете от достъп на деца.

 • При контакт с очите изплакнете обилно с вода.

 • Преди употреба направете тест за чувствителност в ямката на лакътната свивка. При наличие на обрив или зачервяване – не използвайте продукта.

 • Не използвайте при алергия към маслото.

 • Да не се употребява при деца под 6 г..

 • Концентиран продукт, разредете преди използване.

 • Ако сте бременна, кърмите, имате свръхчувствителна кожа или искате да използвате етерично масло за детето си, първо се консултирайте със специалист!

 • Забележка: Не се препоръчва употребата от кърмачки 2ч преди кърмене!

Био натурален състав

100% органичен

био натурален състав.

Без животинско тестване!

100% веган, без

насилие и експлоатация.

В хармония с природата

Екологични съставки,

материали и производство.

bottom of page