top of page

Етерични масла за Здраве

ravint
riga
ment
rozmarin
tea tre
cinnamon
cypress
thyme
tamyan

Намерете здраве по естествен начин с нашите 100% чисти био етерични масла. Всички твърдения отдолу са подкрепени от научни изследвания, въпреки това трябва да се консултирате се с лекар преди предприемането на каквото и да е било лечение на здравословен проблем.

Равинтсара

Благодарение на антисептичните и антибактериалните си свойства, маслото от равинтсара ефективно лекува инфекции на горните дихателни пътища и малки рани.

Със силния си и свеж аромат, равинтсара подобрява настроението, стимулира ума и е познато като естествен антидепресант. Също така има и болкоуспокояващо действие, като облекчава главоболието. Масажите с масло от равинтсара помагат за изморени мускули, крампи, стави и стимулират имунната система.

 • Използвайте няколко капки за масаж на тялото или на стъпалата преди лягане

 • Капнете няколко капки във ваната за успокояваща баня

 • Добавете една или две капки към чаша чай

RAVITNSARA.jpg

Риган

Със силни антибактериални и антисептични свойства, маслото от риган се използва в народната медицина от хилядолетия, като естествен антибиотик за лечението на настинки, проблеми с храносмилането, бактериални и гъбични инфекции. Редица изследвания доказват, че маслото от риган е много по-безопасна и здравословна алтернатива на обикновените антибиотици и противогъбични лекарства. Има доказано действие срещу гъбички на краката, бактериален свръхрастеж в тънкото черво (SIBO), синдрома на раздразненото черво (IBS), храносмилателни паразити, брадавици и бронхит.

 • За вътрешни инфекции – пийте 2-3 капки два пъти на ден задължително разредени в чаша вода

 • За настинки, възпалено гърло и/или бронхит – приемайте по с 2-3 капки риган разредени в зехтин или кокосово масло два пъти дневно

 • За кожни проблеми използвайте го разредено с базово масло по ваш избор

Не приемайте за по-дълго от 10 последователни дни

ORAGENO.jpg
MINT.jpg

Мента

Изключително ефективнo за облекчаване на проблеми с храносмилателната система, синдрома на раздразнено черво, гадене и газове, като действа противовъзпалително и предотвратява спазмите в червата. Маслото от мента може и да освежи лошия дъх, като убие бактериите, които го причиняват. Освен това има отхрачващо действие, ще ви помогне да отпушите синусите и е отличен избор в борбата с настинки, грип, алергии и кашлица. Етеричното масло от мента е ефективен лек и за изгарания, поради охлаждащите си и противовъзпалителните свойства, a високото му съдържание на антиоксиданти помага и с заболявания, като рак и диабет.

 • Дифузирайте с ароматерапевтичен дифузер или вдишвайте от тампон или салфетка

 • Разредете няколко капки с базово масло и го използвайте за масаж

 • Добавете 1-2 капки към храна или напитка

Розмарин

В народната медицина се използва като болкоуспокояващо, лек за психическото напрежение и умората. Научни изследвания доказват, че ефективността му за облекчаване на болка се сравнява с фармацевтичния парацетамол. Етеричното масло от розмарин стимулира концентрацията, енергията и настроението, дори и когато се приложи разредено върху кожата, това е още един ефект доказан от редица научни изследвания. Също така се предполага, че поради антиоксидантните и противовъзпалителните му свойства маслото от розмарин може да подпомогне борбата с раковите клетки.

 • Използвайте в малки количества като подправка в храната си

 • Вдишвайте директно от шишенцето, от няколко капки върху памук или салфетка или дифузирайте с ароматерапевтичен дифузер

 • Масажирайте върху възпалена част от тялото или на стъпалата си (разредете с базово масло за чувствителните части от тялото)

ROSEMARY.jpg
Tea Tree.jpg

Чаено дърво

Поради силните си антибактериални свойства и положителен ефект върху белите кръвни клетки, маслото от чаено дърво може да се използва за дезинфекция и зарастване на порязвания и ожулвания. Също може да предотврати миризмата от изпотяване, да облекчи възпалена кожа, да помогне за премахването на пърхот, както и за лечението на псориазис и гъбички.

 • Капнете няколко капки върху тампон и нанесете внимателно върху желаната зона

Не приемайте вътрешно!

Канела

С полезни свойства познати от древността, маслото от канела помага за здравето на сърцето, облекчава стомашни язви, като се бори с бактериите, които ги причиняват и също така е отлично лечение за премахването на паразити. Има и имуностимулиращо действие и е особено ефективно за инфекции на горната дихателна система, като например възпаленото гърло. Масажа с етерично масло от канела също помага за облекчаване на артрит, мускулни болки, акне екзема и розацея.

 • За масаж смесете няколко капки канела с базово масло по ваш избор

 • За възпалено гърло го комбинирайте 1-2 капки канела с лимонов сок и мед

 • За ароматерапия използвайте дифузер, вдишайте директно от шишенцето или от тампон или салфетка

cinnamon.jpg
CYPRESS.jpg

Кипарис

Особено подходящо за лечение на спазми, мускулни крампи, разтегнати мускули и карпален тунел поради спазмолитичните си качества. Кипарисовото масло и е разхлабително, като спомага за отстраняване на токсините от тялото. Изчиства дихателните пътища и храчките, има и успокояващо действие при астма и бронхит. Използва се и като народен лек за разширени вени и целулит, поради способността му да стимулира кръвообращението. Също така е ефективно лечение за хемороиди и брадавици, защото убива организмите, които ги причиняват.

 • Разредете 2-3 капки с базово масло и го приложете върху проблемните зони

 • Капнете няколко капки във ваната за отпускаща вана

 • Вдишвайте от вряла вода на парна баня

Мащерка

Със силни противовъзпалителни и антибактериални свойства, етеричното масло от мащерка е полезно за сърдечното здраве и дихателните пътища, като източва задръстванията. Известно е и със способността си да лекува инфекции, като кариеси, лош дъх, възпалени венци, възпалено гърло и гъбички и обриви по тялото.

 • За жабуркане и гаргара, капнете 2-3 капки във чаша вода

 • За инфекции и обриви разтрийте 2-3 капки върху проблемата зона

 • За проблеми с дихателните пътища, вдишвайте с помощта на дифузер или от вряла вода на парна баня

THYME.jpg
FRANKINCENSE.jpg

Тамян

Изключително силно противовъзпалително, маслото от ароматната смола със същото име е считано за свещено в Индия и има доказаната способност да облекчи редица тежки хронични възпалителни заболявания, като различни видове колити, болест на Крон, астма и артрит. Маслото от тамян също има имуностимулиращ ефект, като помага на тялото да унищожи вредните огранизми и може да помогне с някои видове рак, като рак на гърдата.

 • Дифузирайте с ароматерапевтичен дифузер или вдишайте директно от шишенцето

 • Добавете няколко капки към базово масло за противовъзпалителен масаж

 • Приемайте вътрешно, разредено с кокосово масло, зехтин или просто в чаша вода

bottom of page