top of page

Етерични масла за Дишане

BF
Kipars
Tamya
Evkalipt
Lemon
Mint
Pine

Лимон

Известно като „течно слънце, лимоновото масло се използва от хилядолетия насам поради широкообхватните му ползи за здравето.

Етеричното масло от лимон може да е от изключителна полза за дихателната ви система. То прочиства синусите, убива вредните вируси и микроби, стимулира лимфният дренаж и действа противовъзпалително. Тези свойства го правят отлично натурално средство за преодоляване на кашлица и успокояване на симптомите на астма, синузит и алергичен ринит.

Научи повече >

LEMON.jpg
MINT.jpg

Мента

Известно с ободряващия си аромат, лечебни свойства и хилядолетна история от древен Рим, Египет и Китай. Маслото от мента има мощно отхрачващо действие и може да помогне за отпушване на синусите и облекчаване на възпалено гърло. 

 

Има антимикробно, антивирусно, отхрачващо и ободряващо действие (1,2,3). Тези свойства го правят изключително полезно за инфекции на дихателните пътища, алергии, синузит, кашлица, хрема, ринит и астма.

Научи повече >

Бял бор

С невероятно дълга история в традиционната медицина, започваща от самия Хипократ, етеричното масло от борови иглички е известно с прочистващите си, лечебни, тонизиращи и уравновесяващи свойства.

Боровото масло облекчава симптомите на настинка, кашлица, синузит и астма. То освобождава дихателните пътища и помага за главоболието, което често съпровожда възпалението на синусите.

Етеричното масло от бял бор на Home Spa се дестилира от борови иглички от органични гори в България, ароматът му е еликсир от балкана.

Научи повече >

Pine.jpg
EUCALYPTUS.jpg

Евкалипт

Маслото от евкалипт е познато по цял свят поради множеството си полезни свойства, отличителен аромат и дълговековна употреба за медицински цели. 

Евкалиптовото масло е изключително полезно за редица дихателни заболявания като астма, синузит, бронхит, грип, алергии и хронични белодробни проблеми, затова е ключова съставка в фармацевтични продукти за кашлица.

 

Изследвания показват, че евкалипта отваря дихателните пътища, улеснява дишането, има отхрачващо действие, стимулира имунната система, намаля възпалението, облекчава болката и убива бактерии, гъбички и вируси. (1,2,3,

Научи повече >

Тамян

Тамянът има хилядолетна история като свещена билка,  започваща от Вавилон, Древен Египет и Ведическа Индия. В християнството, тримата славянски жреци т.нар. влъхви поднасят тамян на новородения Исус Христос в знак на благоволение.

В народната медицина тамянът се използва срещу дихателни проблеми. Съвременни изследвания подкрепят тази традиционна употреба, особено при хора страдащи от астма. Всекидневното вдишване на тамян облекчава възпалението по дихателните пътища и има мощни отхрачващи свойства.

Научи повече >

FRANKINCENSE.jpg
CYPRESS.jpg

Кипарис

Етеричното масло от Кипарис на Home Spa се извлича от младите клонки на вечнозеленото иглолистно дърво Cupressus Sempervirens, наименование с буквално значение „живей вечно“ на латински език. Със свеж аромат, успокояващи свойства и детокс ползи, кипарисът е особено подходящ за домашни спа терапии.

Етеричният кипарис има прочистващо, отпускащо и антибактериално действие, което може да отвори дихателната система и да подпомогне борбата с респираторни болести като грип, настинки, синузит, ринит и други. (1)

Научи повече >

Дишай свободно!

Breathe free e готова балансирана комбинация от органични масла от лимон и мента, заедно с канела, гераниум и розмарин.

 

Breathe free:

 • Прочиства дихателните пътища и улеснява дишането

 • Помага за успокояване на дихателни алергии

 • Е силно противовъзпалително средство и антиоксидант

 • Стимулира имунната система и лимфния дренаж

 • Има отхрачващо действие

Настинки, възпаления, алергии и тревожност, това са само някои от проблемите, които могат да затруднят дишането ви. Breathe free е създаден за да адресира тези проблеми по естествен начин за да ви помогне да дишате свободно.

·         

Home_Spа_breathe_free_bottle.png

Breathe Free
етеричен бленд

19.5 лв.

10 мл.

С ободряващ, прочистващ облекчаващ аромат,

Breathe free улеснява дишането и помага за облекчаване на раздразнени дихателни пътища, гърло, бронхит, възпалени сливици, синузит и кашлица.

Аромат: Приятен билков с леки нотки на цитрус

Използвани от древността

В днешно време има голям набор от научна литература, който потвърждава опита на много древни култури, а именно, че етеричните масла могат да подобрят човешкото физиологично и емоционално състояние. Етеричните масла могат да помогнат за лечение на инфекции, облекчение от болка. подобряване на настроението и намаляване на стреса.

Какво са етеричните масла

Тъй като не физически способни, растенията са еволюирали изключителната способност да създават масла, с които да се лекуват, предпазват и адаптират към околната среда. Етеричните масла са силно концентрирани ароматни екстракти на тези специални масла, които позволяват на хората да се възползват от лечебната сила на природата и имат способността да трансформират ума и тялото.

Ползите от етеричните масла

Ползите от всяко етерично масло са различни. Например етеричните масла от мента и лимон имат естествено тонизиращо свойство, като спомагат и за активиране на дейността на мозъка, а кипарисът е по-подходящ за създаване на успокояваща спа среда.

Всички етерични масла от колекция "Дишане" ще ви помогнат да отворите дихателните пътища, да облекчите възпалението и да преодолеете респираторни инфекции.

Абсолютно чисти и нерафинирани масла

Маслата ни са 100% чисти, което ги прави подходящи дори и за вътрешна употреба.

Български продукт

Био маслата ни се бутилират с гордост в Република България.

Нежен процес на извличане

Маслата ни се извличат по възможно най-нежния начин за да се запазят всичките им полезни свойства.

етерично-листо.png
breathe.png

Естествено

био качество

biagricert_Logo_def_tr-strettoraster-01-

Съзнателен и устойчив добив

Маслата ни се добиват по грижливи, био стандарти в естествен ход с природата.

Качествени съставки

Масла от първо, био качество със строги лабораторни стандарти.

БЕЗ животински тестове

Продуктите ни не се тестват върху животни!

Как да използвате етеричните масла за подпомагане на дишането

Вдишване - Лесно, безопасно и ефективно. Ароматичното приложение или така наречената "ароматерапия" срещу респираторни проблеми се препоръчва два пъти дневно и може да се осъществи по следните начини:

 • Директно вдишване от шишенцето или капка на парче памук или салфетка

 • Дифузирайте 2-4 капки с ароматерапевтичен дифузер или до 10 капки за интензивна терапия. Счита се за най-удобният и ефективен начин за ароматерапия. Разгледай дифузери >

 • Разредете 2-4 капки етерично масло във вряла вода и вдишвайте на парна баня.

На кожата - етеричните масла имат изключителната способност да се абсорбират през човешката кожа, което ги прави силно ефективни за:

 • Разредете в 2-4 капки етерично масло в базово масло по ваш избор. Нежно масажирайте върху синусите, гърлото, гърдите и горната част на гърба и съответните точки за рефлексология на ръцете и краката два пъти дневно.

Препоръчваме Ви винаги да разреждате етеричните си масла с базови такива, тъй като концентрацията на повечето неразредени етерични масла може да раздразни кожата Ви. Разгледай базови масла >

Вътрешно - абсолютната чистота на нашите масла позволява вътрешната им употреба, но само по препоръка от сертифициран ароматерапефт, тъй като не всички етерични масла могат да се приемат вътрешно.

 • Разредете 4 капки етерично масло в чаша солена вода и използвайте сместа за гаргара.

Внимание: Горепосочените количества са за възрастни. Консултирайте се с ароматерапевт за употреба за деца под 12 годишна възраст. Винаги използвайте по-малки количества в зависимост от теглото на детето.

Не използвайте при деца под 3 години!

Съвети за безопасна употреба

Етеричните масла са много силни и трябва да се използват внимателно. За да ги използвате безопасно:

 

 • Винаги пробвайте етеричното масло на малка и нечувствителна част от кожата за да се уверите, че не сте алергични.

 • Винаги разреждайте етеричните масла за да избегнете нежелани реакции.

 • Обърнете внимание на етикетите и инструкциите в пакета на всяко етерично масло преди употреба.

 • Ако сте бременна, кърмите, срадате от болест или приемате лекарства, моля консултирайте се с лекар преди употреба на етерично масло.

 • Съхранявайте етеричните масла, така че да са недостъпни за деца и домашни любимци.

 • Избягвайте концентирана употреба на етерични масла около домашни любимци.

 • Не използвайте етерични масла в очите или в ушите. Ако по някакъв начин попаднат в очите, капнете няколко капки базово масло и мигайте, докато етеричното масло се изчисти.

 • Винаги мийте ръцете си след употреба, за да избегнете контакт с очите.

 • Преди вътрешна употреба на етерично масло внимателно прочетете листовката и се консултирайте с ароматерапевт за да се уверите, че маслото е подходящо за вътрешна употреба. Използвайте само много малки количества вътрешно, 1 капка до 2 пъти на ден.

 • Използвайте само 100 процента чисти етерични масла.

bottom of page