top of page

Колекция Дишане

Лимон

Известно като „течно слънце, лимоновото масло се използва от хилядолетия насам поради широкообхватните му ползи за здравето.

Етеричното масло от лимон може да е от изключителна полза за дихателната ви система. То прочиства синусите, убива вредните вируси и микроби, стимулира лимфният дренаж и действа противовъзпалително. Тези свойства го правят отлично натурално средство за преодоляване на кашлица и успокояване на симптомите на астма, синузит и алергичен ринит.

Научи повече >

LEMON.jpg
MINT.jpg

Мента

Известно с ободряващия си аромат, лечебни свойства и хилядолетна история от древен Рим, Египет и Китай. Маслото от мента има мощно отхрачващо действие и може да помогне за отпушване на синусите и облекчаване на възпалено гърло. 

 

Има антимикробно, антивирусно, отхрачващо и ободряващо действие (1,2,3). Тези свойства го правят изключително полезно за инфекции на дихателните пътища, алергии, синузит, кашлица, хрема, ринит и астма.

Научи повече >

Бял бор

С невероятно дълга история в традиционната медицина, започваща от самия Хипократ, етеричното масло от борови иглички е известно с прочистващите си, лечебни, тонизиращи и уравновесяващи свойства.

Боровото масло облекчава симптомите на настинка, кашлица, синузит и астма. То освобождава дихателните пътища и помага за главоболието, което често съпровожда възпалението на синусите.

Етеричното масло от бял бор на Home Spa се дестилира от борови иглички от органични гори в България, ароматът му е еликсир от балкана.

Научи повече >

Pine.jpg
EUCALYPTUS.jpg

Евкалипт

Маслото от евкалипт е познато по цял свят поради множеството си полезни свойства, отличителен аромат и дълговековна употреба за медицински цели. 

Евкалиптовото масло е изключително полезно за редица дихателни заболявания като астма, синузит, бронхит, грип, алергии и хронични белодробни проблеми, затова е ключова съставка в фармацевтични продукти за кашлица.

 

Изследвания показват, че евкалипта отваря дихателните пътища, улеснява дишането, има отхрачващо действие, стимулира имунната система, намаля възпалението, облекчава болката и убива бактерии, гъбички и вируси. (1,2,3,

Научи повече >

Тамян

Тамянът има хилядолетна история като свещена билка,  започваща от Вавилон, Древен Египет и Ведическа Индия. В християнството, тримата славянски жреци т.нар. влъхви поднасят тамян на новородения Исус Христос в знак на благоволение.

В народната медицина тамянът се използва срещу дихателни проблеми.