top of page

Колекция Възпаление

Тамян

Тамянът има хилядолетна история като свещена билка,  започваща от Вавилон, Древен Египет и Ведическа Индия. В християнството, тримата славянски жреци т.нар. влъхви поднасят тамян на новородения Исус Христос в знак на благоволение. В най-мощната му форма на етерично масло, тамянът има множество доказани ползи не само за духовността, а и за здравето и красотата.

 

Тамяновото масло притежава силни противовъзпалителни свойства, като е доказано, че предотвратява отпускането на възпалителни съединения в тялото. Тези свойства го правят полезно за хронични възпалителни болести като артрит, алергии, автоимунни болести, синузит и други. (1,2,3,4,5)

Възможността за безопасен прием в много малки количества означава, че маслото от тамян е особено полезно за болести свързани с храносмилателната система, като колит, болест на Крон и синдром на раздразненото черво. Множество проучвания показват, че пациенти приемащи тамян и тамянови екстракти страдат от значително по-малко симптоми, а някои дори постигат ремисия. (1,2,3,4)

Научи повече >

FRANKINCENSE.jpg

44,00 лв.

cinnamon.jpg

24,20 лв.

Канела

Световноизвестно със свежия си и тръпчив аромат, маслото от бергамот е съставката придаваща характерния вкус на чая Ърл Грей. В народната медицина се използва за облекчаване на стрес насърчаване на потока на енергия в тялото.

 

Редица научни изследвания показват, че етеричното масло от бергамот има силен облекчаващ ефект срещу чувства на напрежение, безпокойство и отрицателни емоции. Може да намали стресовия хормон кортизол и да завиши нивата на положителните за настроението хормони като допамин и серотонин (1,2,3)

Поради повдигащите си свойства и прекрасен аромат е популярен компонент в редица козметични продукти и парфюми.

Задължително разредете преди употреба!

Научи повече >

Кедър

Като едно от първите растения дестилирани в етерично масло за медицински цели, кедровото дърво е почитано в Библията и Древен Египет като източник на защита, мъдрост и духовност.

 

Кедровото масло притежава мощни противовъзпалителни свойства, които го правят много полезно за артрит, възпаления на червата, алергии, автоимунни болести, синузит и други. Също така облекчава спазмите и отпуска тялото. (1,2)

 

Особено подходящо е за възпаления по кожата, благодарение на силните си антисептични, противовъзпалителни, балансиращи и овлажняващи свойства. Тези качества правят кедъра отлично средство за грижа за хронично проблемна кожа, акне, себорея, както и за първа помощ за премахване на пъпки и кожни възпаления. (1,2,3)

Научи повече >

CEDAR.jpg

13,20 лв.

ORANGE.jpg

9,90 лв.

Портокал

Маслото от грейпфрутови кори се използва като лечебна билка от векове насам. Съвременните изследвания подкрепят тази употреба, намирайки изключително високо съдържание на антиоксидантни фитохимикали и витамин C, които предпазват клетките от увреждане.

 

Ароматерапията с грейпфрутово етерично масло има доказани ползи за настроението. Участници в проучване в Япония изпитват 1,5- до 2,5-кратно увеличение на симпатичната активност, което подобрява настроението им и намалява стресовите чувства.

Промените настъпват незабавно при вдишване във формата на занижени нива на кортизол, понижено кръвно налягане и облекчаване на чувства на тревожност и стрес. (1, 2,3)

 

За дестилирането на грейпфрутово масло на Home Spa се използват само 100% органични кори, без вредни песициди!

Научи повече >

Лавандула

С хилядолетна история, омайващ аромат и безброй ползи за здравето, лавандуловото масло е едно от най-ценените и популярни билки на всички времена. В днешно време лавандуловото масло е обект на множество научни изследвания, които подкрепят традиционните му употреби.

 

Използвано за лечение на рани от векове насам, маслото от лавандула има доказани противовъзпалителни, антимикробни и антисептични свойства. Изследване от 2016 показва, че лавандуловото масло дори насърчава формацията на здрава тъкан и синтеза на колаген. Подходящо е и за лечение на рани, изгаряния, порязвания и ожулвания.

 

Проучване от Швейцария, терапиите с етерично масло от лавандула са ефективни срещу неврологични проблеми в следствие на инсулт. Други изследвания показват, че е и ефикасно лечение за болест на Алцхаймер, както и че защитава мозъка от неврологичен стрес и увреждания.

 

Редица други проучвания показват, че етеричното масло от лавандула има естествено болкоуспокояващо действие. Особено подходящо е срещу главоболия, артрит, болка в гърба, менструални болки и карпален тунел с ефективност сравняваща се с фармацевтични болкоуспокояващи.

Научи повече >

LAVENDER.jpg

16,00 лв.

MINT.jpg

14,30 лв.

Мента

Маслото от мента е известно с ободряващ аромат, лечебни свойства и хилядолетна история като част от гръцката митология и  билка с широка употреба в древен Рим и Египет. Заради тези всеобхватни ползи, ментата се споменава в гръцката митология като нимфа, която Плутон превръща в билка за да може да радва хората за много години напред. Може би най-впечатляващо е, че ментови билки са открити в египетските пирамиди, построени през 2500 г. пр.х.

 

Редица изследвания доказват значителните ползи на ментовото масло за хора с хронични възпалителни заболявания като синдром на раздразненото черво, бактериални свръхрастежи, болки, спазми, надувания и лошо храносмилане (1,2,3,4,5). Смята се, че тези ползи се дължат на силните му противовъзпалителни, антимикробни, антиоксидантни и отпускащи свойства.

 

Етеричното масло от мента е естествено болкоуспокояващо (1,2,3,4).

То релаксира мускулите, успокоява телесните функции, облекчава напрежението, подобрява циркулацията и има противовъзпалително и охлаждащо действие. Особено ефективно е за главоболия, слънчеви изгаряния (5), както и болки по тялото, мускулите и храносмилателната система. Според едно изследване, болкоуспокояващият му ефект може да се с парацетамол. (6)

Научи повече >

Розмарин

Розмаринът е считан за свещен от древните римляни и гърци и е известен като една от най-силните билки в света. Много повече от ароматна подправка, в концентрираната си форма на етерично масло, розмаринът притежава рекордни нива на антиоксиданти и притежава множество ползи за здравето.

 

В народната медицина розмаринът се използва за облекчаване на болки, колики, подувания, спазми и дисменорея. Съвременните изследвания подкрепят това традиционно приложение, като едно проучване дори показва, че маслото от розмарин може да е по-ефективно от парацетамол.
 

В друго проучване на хора с ревматоиден артрит, масажът с масло от розмарин значително намалява болките и възпалението в колената. Редица други изследвания ( 12 ) потвърждават мощните му противовъзпалителните свойства.
 

Също така, една от основните активни съставки на розмаринът, наречена „карнозол“ показва обещание като мощно противораково средство срещу рак на простатата, гърдата, кожата, дебелото черво и левкемията, без неблагоприятни ефекти върху здравите клетки.

Научи повече >

ROSEMARY.jpg

14,30 лв.

Успокой възпалението!

 • Балансирана успокоителна смес

 • Силно противовъзпалително средство и антиоксидант

 • Повдига настроението и облекчава тревожността

 • Насърчава детоксификация

 • Лимон – етеричното масло от лимон е богат източник на противовъзпалителни витамин Ц, полифеноли и флавоноиди

 • Розмарин – силен антиоксидант, противовъзпалително и стимулант на кръвообращението

 • Мента – ментовото масло успокоява мускулите, предотвратява спазмите и притежава болкоуспокояващи и противовъзпалителни свойства

 • Босилек – облекчава болката и възпалението, с доказано действие срещу главоболието

 • Лавандула – известно с успокоителните си свойства, маслото от лавандула е силен аналгетик и противовъзпалително

   ​

Inflammation and pain е 100% органична смес от етерични масла, подходяща за дифузия, локална употреба, масаж и вана.

inflammation.png

Inflammation and Pain етеричен бленд

19,50 лв.

10 мл.

Успокойте главоболието, възпалението и болки в мускулите с органична смес от лимон, лавандула, мента, розмарин и босилек. Inflammation and Pain е отличен избор за справяне с болки по тялото, успокоителен масаж след работа или облекчителна вана преди лягане.

Аромат: Сладък, цитрусов, зелен с балсамов привкус

Използвани от древността

В днешно време има голям набор от научна литература, който потвърждава опита на много древни култури, а именно, че етеричните масла могат да подобрят човешкото физиологично и емоционално състояние. Етеричните масла могат да помогнат за лечение на инфекции, облекчение от болка. подобряване на настроението и намаляване на стреса.

Какво са етеричните масла

Тъй като не физически способни, растенията са еволюирали изключителната способност да създават масла, с които да се лекуват, предпазват и адаптират към околната среда. Етеричните масла са силно концентрирани ароматни екстракти на тези специални масла, които позволяват на хората да се възползват от лечебната сила на природата и имат способността да трансформират ума и тялото.

Ползите от етеричните масла

Ползите от всяко етерично масло са различни. Например етеричните масла от мента и лавандула имат естествено болкоуспокояващо свойство, а канелата е особено мощно противовъзпалително.

Маслата от колекция "Възпаление" ще ви помогнат да преборите възпалението, да подпомогнете лечението на рани и да успокоите болката по естествен начин.

Абсолютно чисти и нерафинирани масла

Маслата ни са 100% чисти, което ги прави подходящи дори и за вътрешна употреба.

Български продукт

Био маслата ни се бутилират с гордост в Република България.

Нежен процес на извличане

Маслата ни се извличат по възможно най-нежния начин за да се запазят всичките им полезни свойства.

етерично-листо.png
inflammation-nocap.png

Естествено

био качество

biagricert_Logo_def_tr-strettoraster-01-

Съзнателен и устойчив добив

Маслата ни се добиват по грижливи, био стандарти в естествен ход с природата.

Качествени съставки

Масла от първо, био качество със строги лабораторни стандарти.

БЕЗ животински тестове

Продуктите ни не се тестват върху животни!

Как да използвате етеричните масла срещу болки и възпаление

Вдишване - Лесно, безопасно и ефективно. Ароматичното приложение или така наречената "ароматерапия" се препоръчва два пъти дневно и може да се осъществи по следните начини:

 • Директно вдишване от шишенцето или капка на парче памук или салфетка.

 • Разредете 10-20 капки в пулверизатор и напръскайте леглото си за по-добър сън.

 • Дифузирайте 2-4 капки с ароматерапевтичен дифузер. Счита се за най-удобният и ефективен начин за ароматерапия. Разгледай дифузери >

На кожата - етеричните масла имат изключителната способност да се абсорбират през човешката кожа:

 • Разредете в 1-3 капки етерично масло в базово масло по ваш избор. Нежно масажирайте афектираната зона.

 • Разтрийте 2-3 капки върху стъпалата си след тежък ден.

 • Разредете 1-2 капки канела в базово масло по ваш избор или добавете 1 капка към ежедневните си продукти за кожа за грижа за кожата.

 • Капнете 2-3 капки във вряла вода за терапия с парна баня.

 • Капнете няколко капки във ваната заедно с лъжица английска сол за успокояваща баня.

Препоръчваме Ви винаги да разреждате етеричните си масла с базови такива, тъй като концентрацията на повечето неразредени етерични масла може да раздразни кожата. Разгледай базови масла >

Вътрешно - абсолютната чистота на нашите масла позволява вътрешната им употреба, но само по препоръка от сертифициран ароматерапефт, тъй като не всички етерични масла могат да се приемат вътрешно.

 • Добавете една капка етерично масло от серията Възпаление към чаша вода, чай или лимонада с мед за успокояване на храносмилателни възпаления.

Внимание: Горепосочените количества са за възрастни. Консултирайте се с ароматерапевт за употреба за деца под 12 годишна възраст. Винаги използвайте по-малки количества в зависимост от теглото на детето.

Не използвайте при деца под 3 години!

Съвети за безопасна употреба

Етеричните масла са много силни и трябва да се използват внимателно. За да ги използвате безопасно:

 

 • Винаги пробвайте етеричното масло на малка и нечувствителна част от кожата за да се уверите, че не сте алергични.

 • Винаги разреждайте етеричните масла за да избегнете нежелани реакции.

 • Обърнете внимание на етикетите и инструкциите в пакета на всяко етерично масло преди употреба.

 • Ако сте бременна, кърмите, срадате от болест или приемате лекарства, моля консултирайте се с лекар преди употреба на етерично масло.

 • Съхранявайте етеричните масла, така че да са недостъпни за деца и домашни любимци.

 • Избягвайте концентирана употреба на етерични масла около домашни любимци.

 • Не използвайте етерични масла в очите или в ушите. Ако по някакъв начин попаднат в очите, капнете няколко капки базово масло и мигайте, докато етеричното масло се изчисти.

 • Винаги мийте ръцете си след употреба, за да избегнете контакт с очите.

 • Преди вътрешна употреба на етерично масло внимателно прочетете листовката и се консултирайте с ароматерапевт за да се уверите, че маслото е подходящо за вътрешна употреба. Използвайте само много малки количества вътрешно, 1 капка до 2 пъти на ден.

 • Използвайте само сто процента чисти етерични масла.

bottom of page