top of page

 Етерични масла за Концентрация

Chai
Rosmary
Lemon
Menta
lavandula
focs

Градински чай

Считана за свещена в Древен Рим, салвията („спасение“ на латински) има хилядолетна история в народната медицина по цял свят. Известно е като лек за проблеми с паметта и умствената дейност. Редица съвременни проучвания потвърждават тази дълговековна употреба и установяват, че маслото от градински чай може да подобри вниманието и резултатите в умствени тестове, както и да поднови умствени способности изгубени поради болести като Деменция и Алцхармер.

Според проучване направено с група жени, ароматерапия с масло от салвия може и да подобри настроението, да облекчи стреса и да свали кръвното налягане.

Научи повече >

SAGE.jpg
ROSEMARY.jpg

Розмарин

Розмаринът е считан за свещен от древни времена и е известен като една от най-силните билки в света. Много повече от ароматна подправка, в концентрираната си форма на етерично масло, розмаринът притежава рекордни нива на антиоксиданти и притежава множество ползи за здравето.

 

В древен Рим и Гърция розмаринът е считан за средство за подобряване на паметта, облекчаване на психическата умора и напрежение. Носенето на розмаринови венци на главата е било обичай за стимулиране на мисловна дейност.

Съвременните научни изследвания показват, че етеричното масло от розмарин значително подобрява концентрацията, паметта, умствената енергия и бдителността при учениците, както и когнитивната функция на хора с деменция и Алцхаймер.

Смята се, че тези ползи се дължат на способността на розмаринa да предотврати разграждането на мозъчните химикали важни за ученето и концентрацията.

Научи повече >

Лимон

Известно като „течно слънце, eтеричното масло от лимон се използва от хилядолетия насам поради широкообхватните му ползи за здравето.

 

Всички знаем колко e освежаващ цитрусовият лимонов аромат.

В концентрираната си етерична форма, лимоновото масло не само освежава, а и доказано подобрява умствените ни способности.

Научни изследвания показват, че етеричното масло от лимон подобрява концентрацията, нивото на внимание, настроението, оценките на ученици в училище и когнитивната функция на хора с болестта на Алцхаймер.

 

Освен това лимоновото масло е общопризнато за подобряване на настроението, облекчаване на стреса и освежаване на ума. Научните изследвания подкрепят тези традиционни виждания и показват, че етеричното масло от лимон има мощни успокояващи, повдигащи настроението и намаляващи болката свойства при хората и животните.

Научи повече >

LEMON.jpg
MINT.jpg

Мента

Маслото от мента е известно с ободряващ аромат, лечебни свойства и хилядолетна история като част от гръцката митология и билка с широка употреба в древен Рим и Египет. 

С познатия на всички ни ободряващ аромат, етеричното масло от мента е научно доказано като ефективен, естествен и безопасен лек за умората. То може да подобри паметта и концентрацията, а дори и физическите способности.

 

В едно изследване с 30 здрави мъже се установява значително увеличение на силата, скока и капацитета на белите дробове след консумация на ментово масло. (1)

Научи повече >

Лавандула

С хилядолетна история, омайващ аромат и безброй ползи за здравето, лавандуловото масло е едно от най-ценените и популярни билки на всички времена. Особено подходящо е за облекчаване на напрежението в интензивни и стресови среди, без да причинява сънливост.

​ 

Редица изследвания установяват, че въздейства върху частта от мозъка, която контролира емоциите и облекчава безпокойството и може да е по-ефективно е срещу депресията от лекарства като антидепресанта Пароксетин – без да има странични ефекти или нежелани реакции при прекъсване. Научни изследвания показват, че е и ефикасно лечение за болест на Алцхаймер, както и че защитава мозъка от неврологичен стрес и увреждания.

Научи повече >

LAVENDER.jpg

Съсредоточи се!

Като специализирана етерична смес от органични масла от мента, розмарин, босилек и грейпфрут, Focus ще ви помогне да се съсредоточите върху това, което е важно за вас, въпреки хаотичното всекидневие, тревожност и стрес.

 

Използвайте Focus за:

 • подпомагане на концентрацията и вдъхновението

 • облекчаване на стреса

 • стимулиране енергия и мисловна дейност

 • помощно средство за медитация

 • естествен лек срещу умората

 • създаване на благоприятна атмостфера за работа и учене

·         

focus.png

Fоcus
етеричен бленд

19,50 лв.

10 мл.

Focus ще ви помогне да елиминирате всекидневният стрес и разсеяност за да се съсредоточите само върху целите си, като създаде среда на яснота и увереност, благоприятстваща работата и ученето.

Аромат: Ободряващ, ментов с цитрусова нотка

Състав: Мента, Розмарин, Грейпфрут, Босилек

Използвани от древността

В днешно време има голям набор от научна литература, който потвърждава опита на много древни култури, а именно, че етеричните масла могат да подобрят човешкото физиологично и емоционално състояние. Етеричните масла могат да помогнат за лечение на инфекции, облекчение от болка. подобряване на настроението и намаляване на стреса.

Какво са етеричните масла

Тъй като не физически способни, растенията са еволюирали изключителната способност да създават масла, с които да се лекуват, предпазват и адаптират към околната среда. Етеричните масла са силно концентрирани ароматни екстракти на тези специални масла, които позволяват на хората да се възползват от лечебната сила на природата и имат способността да трансформират ума и тялото.

Ползите от етеричните масла

Ползите от всяко етерично масло са различни. Например етеричните масла от мента и лимон имат естествено тонизиращо свойство, като спомагат и за активиране на дейността на мозъка, а лавандулата е подходяща за облекчаване на напрежението.

Всички етерични масла от колекция "Фокус" ще ви помогнат да се отървете от умората и разсеяността и да постигнете нови нива на концентрация!

Абсолютно чисти и нерафинирани масла

Маслата ни са 100% чисти, което ги прави подходящи дори и за вътрешна употреба.

Български продукт

Био маслата ни се бутилират с гордост в Република България.

Нежен процес на извличане

Маслата ни се извличат по възможно най-нежния начин за да се запазят всичките им полезни свойства.

етерично-листо.png
focus-dro.png

Естествено

био качество

biagricert_Logo_def_tr-strettoraster-01-

Съзнателен и устойчив добив

Маслата ни се добиват по грижливи, био стандарти в естествен ход с природата.

Качествени съставки

Масла от първо, био качество със строги лабораторни стандарти.

БЕЗ животински тестове

Продуктите ни не се тестват върху животни!

Как да използвате етеричните масла за подпомагане на концентрацията

Вдишване - Лесно, безопасно и ефективно. Ароматичното приложение или така наречената "ароматерапия" се препоръчва два пъти дневно и може да се осъществи по следните начини:

 • Директно вдишване от шишенцето или капка на парче памук или салфетка

 • Дифузирайте 2-4 капки с ароматерапевтичен дифузер. Счита се за най-удобният и ефективен начин за ароматерапия. Разгледай дифузери >

На кожата - етеричните масла имат изключителната способност да се абсорбират през човешката кожа:

 • Разредете в 1-3 капки етерично масло в базово масло по ваш избор. Нежно масажирайте шията, рамената и слепоочията за фокус, освежаване и преодоляване на главоболия.

Препоръчваме Ви винаги да разреждате етеричните си масла с базови такива, тъй като концентрацията на повечето неразредени етерични масла може да раздразни кожата. Разгледай базови масла >

Вътрешно - абсолютната чистота на нашите масла позволява вътрешната им употреба, но само по препоръка от сертифициран ароматерапефт, тъй като не всички етерични масла могат да се приемат вътрешно.

 • Добавете една капка етерично масло от серията Фокус към чаша вода, чай или лимонада с мед за освежаваща и ободряваща напитка.

Внимание: Горепосочените количества са за възрастни. Консултирайте се с ароматерапевт за употреба за деца под 12 годишна възраст. Винаги използвайте по-малки количества в зависимост от теглото на детето.

Не използвайте при деца под 3 години!

Съвети за безопасна употреба

Етеричните масла са много силни и трябва да се използват внимателно. За да ги използвате безопасно:

 

 • Винаги пробвайте етеричното масло на малка и нечувствителна част от кожата за да се уверите, че не сте алергични.

 • Винаги разреждайте етеричните масла за да избегнете нежелани реакции.

 • Обърнете внимание на етикетите и инструкциите в пакета на всяко етерично масло преди употреба.

 • Ако сте бременна, кърмите, срадате от болест или приемате лекарства, моля консултирайте се с лекар преди употреба на етерично масло.

 • Съхранявайте етеричните масла, така че да са недостъпни за деца и домашни любимци.

 • Избягвайте концентирана употреба на етерични масла около домашни любимци.

 • Не използвайте етерични масла в очите или в ушите. Ако по някакъв начин попаднат в очите, капнете няколко капки базово масло и мигайте, докато етеричното масло се изчисти.

 • Винаги мийте ръцете си след употреба, за да избегнете контакт с очите.

 • Преди вътрешна употреба на етерично масло внимателно прочетете листовката и се консултирайте с ароматерапевт за да се уверите, че маслото е подходящо за вътрешна употреба. Използвайте само много малки количества вътрешно, 1 капка до 2 пъти на ден.

 • Използвайте само сто процента чисти етерични масла.

bottom of page