top of page

Oбщи условия за използване на уебсайт и е-магазин www.Homespa.bg

 

Уважаеми клиенти, моля прочетете и се запознайте с настоящите Условия за обслужване на магазин Homespa.bg

1. Общи условия

Настоящите Общи условия представляват правно споразумение със задължителна, обвързваща сила между магазин ХОУМ СПА.БГ (магазин) и потребителите (Вие) във връзка с услугите, предлагани от Homespa.bg. С разглеждането на страниците, натискането на обектите или връзките, разположени на страниците на homespa.bg, Вие се съгласявате, приемате и се задължавате да спазвате тези Условия за обслужване. HOMESPA.BG е регистрирана търговска марка на „ ХОУМ СПА.БГ” ООД. „ХОУМ СПА.БГ” ООД е дружество, регистрирано по Търговския закон на Република България, със седалище и адрес на управление: Пловдив, ул. „Войнишка Слава“ 15 ЕИК: 204876007; ДДС номер: BG204876007

 

2. За поверителноста на Вашите данни

Homespa.bg обработва и предприема мерки за защита на личните данни на потребителите съгласно изискванията на Закона за защита на личните данни. Потребителите се съгласяват, че ХоумСпа.БГ ООД има право да обработва личните им данни във връзка с използването на услугите на уебсайта. За да Ви обслужваме и изпълняваме Вашите поръчки е необходимо приемането на следните данни:

 

- име и фамилия - e-mail - телефон за връзка - адрес за фактура и досавка - пощенски код

 

В последствие имате възможност да коригирате тези данни от Вашия личен профил. Данните, които ще получим при поръчката, регистрацията или разглеждането на страниците, ще бъдат използвани единствено за Вашето обслужване – приемане и изпълнение на поръчки, Абонамент за новини, връзка с Вас в случай на проблеми, свързани с поръчката и подобряване на обслужването на Homespa.bg. Ние гарантираме, че тези данни няма да бъдат предоставяни под никаква форма на трети лица или използвани за цели, различни от гореописаните. Вашият потребителският профил може да бъде изтрит от системата на Homespa.bg заедно с прилежащите към него данни при желание от Ваша страна.

Достъп до личната информация

Може да поискате отчет, който да съдържа всички лични данни, които съхраняваме за Вас, моля свържете се с нас на:

0885605172

homespa.office@gmail.com

Право на изтриване (право „да бъдеш забравен“)

Използвайте тази опция, ако искате да премахнете вашите лични и други данни от нашия магазин, моля свържете се с нас на:

0885605172

homespa.office@gmail.com

3. Поръчката

Поръчка може да се направи както чрез създаване на профил в системата на Homespa.bg, така и чрез бърза поръчка, която не изисква профил, но се попълват данни за доставка. Всяка поръчка на продукт или услуга през системата на Homespa.bg е свързана със задължение за плащане по избран от Вас начин на плащане. Поръчки приемаме 24 часа в денонощието, също и в почивните дни и в дните на официалните празници. В процеса на поръчка, имате възможност да видите продуктите, които купувате и техните цени, Вашите имена, e-mail, телефон, адрес, пощенски код, начинa на доставка и начина на плащане. След приключване на поръчката и ако това е първата Ви поръчка на посочения телефон ще получите обаждане от нас с потвърждение на същата информация. За всяка следваща поръчка ще получите потвърждение само по e-мейл. За промяна в статуса на поръчката (потвърждение, обработване, изпращане и др.) ще бъдете уведомявани по е-мейл. Състоянието на текущата, както и на предишни поръчки, можете да следите от Вашия личен профил. Поръчката на продукт/и през е-магазина означава изразено съгласие за сключване на договор за дистанционна продажба, който се регулира от Закона за защита на потребителите.

 

4. Цените

Всички цени са в лева с включен ДДС. Цените на продуктите са показани без цената за доставка, за която можете да се информирате от раздела доставки на сайта или да получите информация за нея в процеса на поръчка. Цените на продукти с отстъпки за количества от типа на "Цена при поръчка на x броя" са валидни само за онлайн поръчка от съответното количество. Хоум Спа.БГ ООД си запазва правото да променя цените без предварително уведомление, както и да коригира сгрешена информация за стоките. Възможни са печатни грешки, разлики в цветовото представяне на продуктите, както и промяна на техния дизайн. Хоум Спа.БГ ООД има право по всяко време да променя съдържанието на Homespa.bg и настоящите Общи условия за ползването му, без да има задължение за предварително уведомяване на потребителите за промените. Изменените общи условия за ползване се публикуват на сайта и са достъпни за всички потребители.

 

5. Проблеми при изпълнение на поръчката

Въпреки че се стремим да изпълняваме всички поръчки с точност, изпълнението на Вашата поръчка може да бъде възпрепятствано поради някоя от следните причини:

 

1. Правим всичко възможно да разполагаме с наличност и да обновяваме наличностите своевременно, но е възможно някой от поръчаните продукти да не е наличен; в този случай ще се свържем с Вас в най-кратък срок по телефон или с email съобщение 2. Посочили сме грешни или непълни данни за доставка - имена, адрес, телефон, пощенски код. При несъответствие между получените и поръчаните продукти или възникване на неточност по наша вина, ще поемем разходите по последващо връщане и замяна на несъответстващите продукти. При невъзможност за доставка не по вина на Homespa.bg (не се намирате на посочения адрес или не отговаряте на обажданията на доставчика), Вашата поръчка ще бъде върната при нас докато се свържем с Вас.

 

6. Плащане

Поръчките се заплащат по Ваш избор, по методa, посочен в е-магазина. За момента предлагаме един начин за плащане: Плащане при доставка: при получаване на поръчката, плащате на куриера.(наложен платеж чрез пощенски паричен превод)                                                                                            

 

7. Доставка и получаване на продуктите

 

1. С изпращането на потвърждение за поръчка, Вие се съгласявате да заплатите цената на избраните продукти и посочената стойност на транспортните разходи.

 

2. Доставка на адрес: избира се в процеса на поръчка след попълване на точен адрес, имена, пощенски код, предпочитана дата на доставка и допълнителни инструкции.

 

3. Доставката на стоката се извършва от представител на Homespa.bg или от служител на куриерска компания „Еконт Експрес” ЕООД, с която „Хоум Спа.БГ” ООД е сключила договор.

 

4. Срокът за доставяне на стоки, поръчани през интернет магазина Homespa.bg, е до два работни дни, след получаване на потвърждение от страна на клиента. Цените за доставки в рамките на Република България са фиксирани и зависят от това дали поръчката е адресирана до адрес на клиента или до офис на куриерската фирма.

 

8. Отказ от поръчка и връщане

Можете да върнете закупените от нас продукти без причина за връщане в рамките на 14 дни от датата на закупуването при следните условия:

- Продуктите да са в оригиналната си опаковка - да няма следи от употреба, нарушен вид или зацапване - да включите оригиналната фактура, с която сте получили продуктите (с Вашата поръчка ще получите придружаващ документ - фискален бон при плащане при доставка или фактура по Ваше желание) - разходите по връщането на продуктите са за Ваша сметка

 

Можете да замените продуктите с други или да възстановим стойността им, ако не желаете замяна. Възстановяваме стойността на продуктите, без стойността на доставката. Всички суми, платени при доставка или на място, възстановяваме само по банков път на Ваша лична сметка в срок до 14 дни от датата, на която сте ни уведомили за Вашия отказ от поръчка.

 

Адрес за връщане на продукти: Homespa.bg Хоум Спа.БГ ООД Пловдив 4000 ул. „Войнишка Слава“ 15,

 

9. Рекламации и въпроси към нас

Моля, свържете се с нас на телефон +359 885605172, за да обсъдим всякакви въпроси, свързани с продуктите или услугите, предоставяни от Homespa.bg

 

10. Спорове. Алтернативно решаване на спорове

Надозрен орган за защита правата на потребителите в България е Комисията за защита на потребителите с адрес: 1000 гр. София, пл."Славейков" №4А, ет.3, 4 и 6; тел.: (02) 980 25 24; факс: (02) 988 42 18; гореща линия: 0700 111 22 ; уебсайт: www.kzp.bg. При спорове относно задължения, произтичащи от договори за онлайн продажби, при който не е постигнато споразумение, Вие можете да отнесете спора към органите за алтернативно решаване на потребителски спорове (АРС) при условията и по реда на чл.181а и сл. от ЗЗП. Допълнителна информация за алтернативното решаване на потребителски спорове може да се открие в уебсайта на Комисията за защита на потребителите на адресhttps://kzp.bg и в платформата за онлайн решаване на спорове ОРС.

 

11. Съдържание и авторски права

Уебсайтът съдържа авторски материали и текстове, изображения, графични лога, графики, лога на търговски марки, бази данни и софтуер, които са собственост или са лицензирани от Homespa.bg и са защитени от българските и други приложими закони и конвенции за авторски, сродни и други права върху интелектуална собственост. Възпроизвеждането на съдържанието, на уебсайта и/или който и да е негов елемент, обект на интелектуална собственост, може да се извършва само и единствено с писменото съгласие на Хоумспа.БГ ООД или на неговите праводатели. Използването на услугите и на уебсайтa не предоставя на потребителите каквито и да е права върху обектите на интелектуална собственост в цялост, нито върху която и да е част от тях.

 

12. За продуктите

1. Информацията и продуктите на този сайт не са предназначени за диагностика, лечение или превенция на заболявания и здравословни проблеми.

 

2. Използване на продукти, предпазни мерки за употреба - етеричните масла са много мощни концентрати и могат да бъдат опасни, ако не се използват правилно.

 

Homespa.bg описва предпазните мерки за употреба на етеричните масла и условията за хигиена и безопасност на домашната козметика с всяка поръчка.

 

Клиентът трябва да е наясно с предпазните мерки за употреба, преди да използва продуктите и да ги спазва за всяка употреба на продукти Хоум спа.бг.

 

Хоум Спа.БГ ООД не носи отговорност за щети, причинени от злоупотреба с някой от продуктите си или неспазване на предпазните мерки за употреба и условията за здраве и безопасност при използване на продуктите ни.

 

Хоум Спа.БГ ООД предлага на своя уебсайт козметични съставки, предназначени за физически лица за производството на "домашна" козметика.

 

Хоум Спа.БГ ООД припомня, че пускането на пазара на козметика е предмет на стриктни правила, които Клиентът трябва да спазва, ако възнамерява да продаде козметичните си творения.

 

Хоум Спа.БГ ООД не носи отговорност за използването на продуктите си за производство на козметичен продукт, който ще бъде пуснат на пазара.

 

Използване на етерични масла за терапевтични цели -  етеричните масла не са безвредни продукти и съдържат много високи проценти активни вещества. Хоум Спа.БГ ООД не насърчава самолечението. Информацията, предоставена на сайта, идва от справочници в ароматерапията. Данните са за информационни цели, те в никакъв случай не могат да представляват медицинска информация, нито да  се поема отговорност от Хоум Спа.БГ ООД. За всяка употреба на етерични масла за терапевтични цели Хоум Спа.БГ ООД припомня необходимостта да се консултирате с лекар или фармацевт, компетентен в областта на ароматерапията.

bottom of page