top of page

Колекция против Косопад

Редица научни изследвания в последните 30 години показват, че етеричните масла от розмарин, мащерка, мента и кедър насърчават растежа на косата. Според научно изследване в Корейско дружество по токсикология

с етерично масло от Мента: „Активният компонент на етеричната мента - ментол, увеличава броя и дълбочината на космените фоликули по-добре от миноксидил – [най-ефективния фармацевтичен препарат срещу косопад]"

На тази страница ще научите повече за научно доказаните етерични масла от мента, розмарин, мащерка и кедър, които могат да помогнат за стимулиране на космените фоликули и да помогнат с проблемите ви с косопада.

rosemary.png

Органично Етерично Масло
Розмарин

14.30 лв

Етеричен розмарин
срещу косопад

Много повече от ароматна подправка, в концентрираната си форма на етерично масло, розмаринът притежава рекордни нива на антиоксиданти, отговорни за множество му ползи за здравето.

Доказано е, че маслото от розмарин е безопасно и ефективно лечение срещу много видове косопад ( изследване 1 , 2 ). Проучванията показват, че мъже, които масажират масло от розмарин върху скалпа си два пъти дневно, изпитват подобно увеличение на гъстотата на косата, като такива, които използват миноксидил – едно от най-ефективните фармацевтични лечения на косопад.
 

Етерична мащерка
срещу косопад

Едно от най-силните известни антиоксиданти, маслото от мащерка се употребява от древни времена като лечебна билка, церемониално растение, а дори и като талисман за смелост

Съвременно научно изследване доказва ефективността на ѝ за предотвратяването и лечението на плешивост (алопеция ареата), особено когато се комбинира с лавандула, кедър или розмарин, при всекидневно приложение върху скалпа в продължение на месеци.

( изследване 1)

thyme.png

Органично Етерично Масло
Мащерка

24,20 лв

mint.png

Органично Етерично Масло
Мента

14.30 лв.

Етерична мента
срещу косопад

Маслото от мента е известно с ободряващ аромат, лечебни свойства и хилядолетна история като част от гръцката митология и  билка с широка употреба в древен Рим, Египет и Китай.

Използвано в множество скъпи продукти за коса

поради подхранващите и възстановяващите си свойства, маслото от мента може да е едно от най-ефективните лечения за косопад.

В научни изследвания, разтворът на етерично масло от мента довежда до значително увеличение на гъстотата и дължината на косата с ефективност подобна, ако не и по-добра от тази на микоскидил – най-ефективният фармацевтичен препарат срещу косопад. (изследване  1)

Етеричен кедър
срещу косопад

Кедровото дърво е почитано в библията, Древен Египет и Америка като източник на защита, мъдрост и духовност, то е едно от първите растения дестилирани в масло за медицински и козметични цели.

В народната медицина кедровото етерично масло се използва срещу косопад, тъй като стимулира кръвообращението, подхранва скалпа и може да засили растежа на коса, а антимикробното му действие го прави полезно и в борбата срещу пърхот..

(изследване  1)

cedar.png

Органично Етерично Масло
Розмарин

13.20 лв.

Tamanu.png

50мл Органично Базово Масло Таману С ПОДАРЪК - 30мл Смесителна Бутилка

Познато от дълбока древност, маслото таману се произвежда от студено пресовани семена от екзотичното дърво със същото име. Известно е с полезните си свойства за косата и предотвратяване на косопада, Таману е идеалното нежно масло за разреждане на етерични масла за лечение на косопад.

14.00 лв.

Как да използвате етеричните масла срещу косопад

Според горепосочените изследвания, за ползотворни резултати, етеричните масла срещу косопад трябва да се масажират върху скалпа два пъти на ден в продължение на няколко месеца. Инструкции:

 1. Разредете 20-30 капки етерично масло в 25 милилитра базово масло по ваш избор (Таману, Арган, Бадем, Косово Масло или Зехтин).

 2. Използвайте няколко капки от сместа за масажиране на скалпа.

 3. По избор може да овлажните косата си с вода за по-лесно приложение.

 4. По избор може да отмиете или да попиете останалото масло базово масло с хавлия 30 минути след терапията.

Препоръчително е да започнете с по-слаба концентрация на етерично масло с постепенно увеличаване до 30 капки на 25 милилитра базово масло.

Внимание: Горепосочените количества са за възрастни. Консултирайте се с ароматерапевт за употреба за деца под 12 годишна възраст. Винаги използвайте по-малки количества в зависимост от теглото на детето.

Не използвайте при деца под 3 години!

Използвани от древността

В днешно време има голям набор от научна литература, който потвърждава опита на много древни култури, а именно, че етеричните масла могат да подобрят човешкото физиологично и емоционално състояние. Етеричните масла могат да помогнат за лечение на инфекции, облекчение от болка. подобряване на настроението и намаляване на стреса.

Какво са етеричните масла

Тъй като не физически способни, растенията са еволюирали изключителната способност да създават масла, с които да се лекуват, предпазват и адаптират към околната среда. Етеричните масла са силно концентрирани ароматни екстракти на тези специални масла, които позволяват на хората да се възползват от лечебната сила на природата и имат способността да трансформират ума и тялото.

Ползите от етеричните масла

Ползите от всяко етерично масло са различни. Например етеричните масла от мента и лимон имат естествено тонизиращо свойство, като спомагат и за активиране на дейността на мозъка, а лавандулата е подходяща за облекчаване на напрежението.

Всички етерични масла от колекция против косопад ще ви помогнат да възвърнете здравето на косата си.

Абсолютно чисти и нерафинирани масла

Маслата ни са 100% чисти, което ги прави подходящи дори и за вътрешна употреба.

Български продукт

Био маслата ни се бутилират с гордост в Република България.

Нежен процес на извличане

Маслата ни се извличат по възможно най-нежния начин за да се запазят всичките им полезни свойства.

етерично-листо.png
етерични-масла.png

Естествено

био качество

biagricert_Logo_def_tr-strettoraster-01-

Съзнателен и устойчив добив

Маслата ни се добиват по грижливи, био стандарти в естествен ход с природата.

Качествени съставки

Масла от първо, био качество със строги лабораторни стандарти.

БЕЗ животински тестове

Продуктите ни не се тестват върху животни!

Съвети за безопасна употреба

Етеричните масла са изключително концентрирани и трябва да се използват внимателно.

За да ги използвате безопасно:

 

 • Винаги пробвайте етеричното масло на малка и нечувствителна част от кожата за да се уверите, че не сте алергични.

 • Винаги разреждайте етеричните масла за да избегнете нежелани реакции.

 • Обърнете внимание на етикетите и инструкциите в пакета на всяко етерично масло преди употреба.

 • Ако сте бременна, кърмите, срадате от болест или приемате лекарства, моля консултирайте се с лекар преди употреба на етерично масло.

 • Съхранявайте етеричните масла, така че да са недостъпни за деца и домашни любимци.

 • Избягвайте наситена употреба на етерични масла около домашни любимци.

 • Не използвайте етерични масла в очите или в ушите. Ако по някакъв начин попаднат в очите, капнете няколко капки базово масло и мигайте, докато етеричното масло се изчисти.

 • Винаги мийте ръцете си след употреба, за да избегнете контакт с очите.

 • Преди вътрешна употреба на етерично масло внимателно прочетете листовката и се консултирайте с ароматерапевт за да се уверите, че маслото е подходящо за вътрешна употреба. Използвайте само много малки количества вътрешно, 1 капка до 2 пъти на ден.

 • Използвайте само сто процента чисти етерични масла.

bottom of page