top of page

Етерични масла срещу Депресия

Be happy
Lavandla
IIlangIlang
bergamot
Cypress
Grapefruit

Иланг-Иланг

Иланг-иланг е жълто тропично цвете със звездовидна форма. Маслото му притежава нежен, богат и цветен аромат и се използва от векове поради множеството си полезни свойства. Днес то е главна съставка в много от най-скъпите парфюми като Chanel N5.

Според редица научни изследвания, вдишването и приложението на етерично масло от иланг-иланг оказва почти незабавни положителни ефекти в мозъка и хормоналната система. То подобрява настроението, повдига самочувствието, има анти-депресивен ефект, успокоява стреса и тревожността и намаля завишеният пулс. Иланг-илангът е всеобхватно средство за подобряване на емоционалното състояние и повдигането на духа. (1,2,3,4)

 

Освен това е известно като естествен афродизиак и стимулант на енергия. То може да възбуди либидото, да повиши чувствеността и еротиката и да послужи като лек за импотентност, както при мъжете, така и при жените.

Научи повече >

ylangylang.jpg
Bergamot.jpg

Бергамот

Световноизвестно със свежия си и тръпчив аромат, маслото от бергамот е съставката придаваща характерния вкус на чая Ърл Грей. В народната медицина се използва за облекчаване на стрес насърчаване на потока на енергия в тялото.

 

Редица научни изследвания показват, че етеричното масло от бергамот има силен облекчаващ ефект срещу чувства на напрежение, безпокойство и отрицателни емоции. Може да намали стресовия хормон кортизол и да завиши нивата на положителните за настроението хормони като допамин и серотонин (1,2,3)

Поради повдигащите си свойства и прекрасен аромат е популярен компонент в редица козметични продукти и парфюми.

Научи повече >

Кедър

Кедровото дърво е почитано в библията, Древен Египет и Америка като източник на защита, мъдрост и духовност, то е едно от първите растения дестилирани в етерично масло за медицински цели.

 

Със земния си, сладко-дървесен и успокояващ аромат кедровото масло се използва в народната медицина от хилядолетия насам

 

Научни изследвания показват, че етеричното масло от кедър действа благоприятно на настроението, ума и психологическото състояние. Полезно е за облекчаване на стрес, тревожност и проблеми със съня. Въпреки това, не причинява летаргия, а напротив, значително подобрява мозъчната функция и концентрацията, особено при деца с дефицити на внимание и хиперактивност. (1,2,3,4)

Научи повече >

CEDAR.jpg
GRAPEFRUIT.jpg

Грейпфрут

Маслото от грейпфрутови кори се използва като лечебна билка от векове насам. Съвременните изследвания подкрепят тази употреба, намирайки изключително високо съдържание на антиоксидантни фитохимикали и витамин C, които предпазват клетките от увреждане.

 

Ароматерапията с грейпфрутово етерично масло има доказани ползи за настроението. Участници в проучване в Япония изпитват 1,5- до 2,5-кратно увеличение на симпатичната активност, което подобрява настроението им и намалява стресовите чувства.

Промените настъпват незабавно при вдишване във формата на занижени нива на кортизол, понижено кръвно налягане и облекчаване на чувства на тревожност и стрес. (1, 2,3)

 

За дестилирането на грейпфрутово масло на Home Spa се използват само 100% органични кори, без вредни песициди!

Научи повече >

Лавандула

С хилядолетна история, омайващ аромат и безброй ползи за здравето, лавандуловото масло е едно от най-ценените и популярни билки на всички времена.

Успокояващият аромат и специфични ароматични съставки маслото от лавандула могат да балансират нервната система, да свалят високото кръвно и да успокоят тревожността.

Редица изследвания установяват, че етеричното масло въздейства върху частта от мозъка, която контролира емоциите и облекчава безпокойството, подобрява качеството на съня и е може да е по-ефективно е срещу депресията от лекарства като антидепресантът Пароксетин – без да има странични ефекти или нежелани реакции при прекъсване.

 

Лавандулата е първият избор за безсъние на всеки ароматерапевт, защото е с доказано седативно действие, което успокоява нервната система, понижава сърдечната честота, намаля тревожните мисли и отпуска мускулите. Изследвания показват и, че ароматерапията с лавандула изменя мозъчните вълни към такива, които се свързват със спокойствие и дълбок сън.

Научи повече >

LAVENDER.jpg

Усмихни се!

Създава вдъхновяваща, положителна и радостна среда.

 

 • Портокал – повдига настроението, събужда сетивата и намаля чувствата на тревожност и депресия

 • Иланг-иланг – повишава самочувствието и облекчава тревожността

 • Карамфил – стимулира енергия и утолява стреса

 • Кедър – подобрява мозъчната функция, изчиства ума, смекчава напрежението и отпуска тялото

Втинкете доза щастие, спокойствие и натурална енергия в хаотичното си всекидневие с Be Happy, бленд от четири повдигащи стимулиращи сетивата, ума и настроението етерични масла.

   ​

Be Happy е 100% органична смес от етерични масла, подходяща за дифузия, локална употреба, масаж и вана.

Untitled-1.png

Be happy
етеричен бленд

19,50 лв.

10 мл.

С лъчезарният си и оптимистичен аромат Be Happy е еликсир за щастие, позитивизъм и добро настроение. Използвайте Be Happy за да създадете светла, свежа, благополучна и спокойна среда.

 

Аромат: Свеж портокалов към дървесен аромат

Състав: Портокал, Иланг-Иланг, Карамфил, Кедър

Използвани от древността

В днешно време има голям набор от научна литература, който потвърждава опита на много древни култури, а именно, че етеричните масла могат да подобрят човешкото физиологично и емоционално състояние. Етеричните масла могат да помогнат за лечение на инфекции, облекчение от болка. подобряване на настроението и намаляване на стреса.

Какво са етеричните масла

Тъй като не физически способни, растенията са еволюирали изключителната способност да създават масла, с които да се лекуват, предпазват и адаптират към околната среда. Етеричните масла са силно концентрирани ароматни екстракти на тези специални масла, които позволяват на хората да се възползват от лечебната сила на природата и имат способността да трансформират ума и тялото.

Ползите от етеричните масла

Ползите от всяко етерично масло са различни. Например етеричните масла от мента и лимон имат естествено тонизиращо свойство, като спомагат и за активиране на дейността на мозъка, а лавандулата е подходяща за облекчаване на напрежението.

Всички етерични масла от колекция "Be Happy" ще ви помогнат да намерите капка щастие и позитивизъм в мудното ежедневие.

Абсолютно чисти и нерафинирани масла

Маслата ни са 100% чисти, което ги прави подходящи дори и за вътрешна употреба.

Български продукт

Био маслата ни се бутилират с гордост в Република България.

Нежен процес на извличане

Маслата ни се извличат по възможно най-нежния начин за да се запазят всичките им полезни свойства.

етерично-листо.png
behappy.png

Естествено

био качество

biagricert_Logo_def_tr-strettoraster-01-

Съзнателен и устойчив добив

Маслата ни се добиват по грижливи, био стандарти в естествен ход с природата.

Качествени съставки

Масла от първо, био качество със строги лабораторни стандарти.

БЕЗ животински тестове

Продуктите ни не се тестват върху животни!

Как да използвате етеричните масла за срещу депресия и тревожност

Вдишване - Лесно, безопасно и ефективно. Ароматичното приложение или така наречената "ароматерапия" се препоръчва два пъти дневно и може да се осъществи по следните начини:

 • Директно вдишване от шишенцето или капка на парче памук или салфетка.

 • Разредете 10-20 капки в пулверизатор и напръскайте леглото си за по-добър сън.

 • Дифузирайте 2-4 капки с ароматерапевтичен дифузер. Счита се за най-удобният и ефективен начин за ароматерапия. Разгледай дифузери >

На кожата - етеричните масла имат изключителната способност да се абсорбират през човешката кожа:

 • Разредете в 1-3 капки етерично масло в базово масло по ваш избор. Нежно масажирайте шията, рамената и слепоочията.

 • Разтрийте 2-3 капки върху стъпалата си след тежък ден.

 • Капнете няколко капки във ваната заедно с лъжица английска сол за успокояваща баня.

Препоръчваме Ви винаги да разреждате етеричните си масла с базови такива, тъй като концентрацията на повечето неразредени етерични масла може да раздразни кожата. Разгледай базови масла >

Внимание: Горепосочените количества са за възрастни. Консултирайте се с ароматерапевт за употреба за деца под 12 годишна възраст. Винаги използвайте по-малки количества в зависимост от теглото на детето.

Не използвайте при деца под 3 години!

Съвети за безопасна употреба

Етеричните масла са много силни и трябва да се използват внимателно. За да ги използвате безопасно:

 

 • Винаги пробвайте етеричното масло на малка и нечувствителна част от кожата за да се уверите, че не сте алергични.

 • Винаги разреждайте етеричните масла за да избегнете нежелани реакции.

 • Обърнете внимание на етикетите и инструкциите в пакета на всяко етерично масло преди употреба.

 • Ако сте бременна, кърмите, срадате от болест или приемате лекарства, моля консултирайте се с лекар преди употреба на етерично масло.

 • Съхранявайте етеричните масла, така че да са недостъпни за деца и домашни любимци.

 • Избягвайте концентирана употреба на етерични масла около домашни любимци.

 • Не използвайте етерични масла в очите или в ушите. Ако по някакъв начин попаднат в очите, капнете няколко капки базово масло и мигайте, докато етеричното масло се изчисти.

 • Винаги мийте ръцете си след употреба, за да избегнете контакт с очите.

 • Преди вътрешна употреба на етерично масло внимателно прочетете листовката и се консултирайте с ароматерапевт за да се уверите, че маслото е подходящо за вътрешна употреба. Използвайте само много малки количества вътрешно, 1 капка до 2 пъти на ден.

 • Използвайте само сто процента чисти етерични масла.

bottom of page