top of page

Колекция Антидепресия

Иланг-Иланг

Иланг-иланг е жълто тропично цвете със звездовидна форма. Маслото му притежава нежен, богат и цветен аромат и се използва от векове поради множеството си полезни свойства. Днес то е главна съставка в много от най-скъпите парфюми като Chanel N5.

Според редица научни изследвания, вдишването и приложението на етерично масло от иланг-иланг оказва почти незабавни положителни ефекти в мозъка и хормоналната система. То подобрява настроението, повдига самочувствието, има анти-депресивен ефект, успокоява стреса и тревожността и намаля завишеният пулс. Иланг-илангът е всеобхватно средство за подобряване на емоционалното състояние и повдигането на духа. (1,2,3,4)

 

Освен това е известно като естествен афродизиак и стимулант на енергия. То може да възбуди либидото, да повиши чувствеността и еротиката и да послужи като лек за импотентност, както при мъжете, така и при жените.

Научи повече >

ylangylang.jpg

18.70 лв

Bergamot.jpg

21.00 лв

Бергамот

Световноизвестно със свежия си и тръпчив аромат, маслото от бергамот е съставката придаваща характерния вкус на чая Ърл Грей. В народната медицина се използва за облекчаване на стрес насърчаване на потока на енергия в тялото.

 

Редица научни изследвания показват, че етеричното масло от бергамот има силен облекчаващ ефект срещу чувства на напрежение, безпокойство и отрицателни емоции. Може да намали стресовия хормон кортизол и да завиши нивата на положителните за настроението хормони като допамин и серотонин (1,2,3)

Поради повдигащите си свойства и прекрасен аромат е популярен компонент в редица козметични продукти и парфюми.

Научи повече >

Кедър

Кедровото дърво е почитано в библията, Древен Египет и Америка като източник на защита, мъдрост и духовност, то е едно от първите растения дестилирани в етерично масло за медицински цели.

 

Със земния си, сладко-дървесен и успокояващ аромат кедровото масло се използва в народната медицина от хилядолетия насам

 

Научни изследвания показват, че етеричното масло от кедър действа благоприятно на настроението, ума и психологическото състояние. Полезно е за облекчаване на стрес, тревожност и проблеми със съня. Въпреки това, не причинява летаргия, а напротив, значително подобрява мозъчната функция и концентрацията, особено при деца с дефицити на внимание и хиперактивност. (1,2,3,4)

Научи повече >

CEDAR.jpg

13.20 лв

GRAPEFRUIT.jpg

14,30 лв

Грейпфрут

Маслото от грейпфрутови кори се използва като лечебна билка от векове насам. Съвременните изследвания подкрепят тази употреба, намирайки изключително високо съдържание на антиоксидантни фитохимикали и витамин C, които предпазват клетките от увреждане.

 

Ароматерапията с грейпфрутово етерично масло има доказани ползи за настроението. Участници в проучване в Япония изпитват 1,5- до 2,5-кратно увеличение на симпатичната активност, което подобрява настроението им и намалява стресовите чувства.

Промените настъпват незабавно при вдишване във формата на занижени нива на кортизол, понижено кръвно налягане и облекчаване на чувства на тревожност и стрес. (1, 2,3)

 

За дестилирането на грейпфрутово масло на Home Spa се използват само 100% органични кори, без вредни песициди!

Научи повече >

Лавандула

С хилядолетна история, омайващ аромат и безброй ползи за здравето, лавандуловото масло е едно от най-ценените и популярни билки на всички времена.

Успокояващият аромат и специфични ароматични съставки маслото от лавандула могат да балансират нервната система, да свалят високото кръвно и да успокоят тревожността.

Редица изследвания установяват, че етеричното масло въздейства върху частта от мозъка, която контролира емоциите и облекчава безпокойството, подобрява качеството на съня и е може да е по-ефективно е срещу депресията от лекарства като антидепресантът Пароксетин – без да има странични ефекти или нежелани реакции при прекъсване.

 

Лавандулата е първият избор за безсъние на всеки ароматерапевт, защото е с доказано седативно действие, което успокоява нервната система, понижава сърдечната честота, намаля тревожните мисли и отпуска мускулите. Изследвания показват и, че ароматерапията с лавандула изменя мозъчните вълни към такива, които се свързват със спокойствие и дълбок сън.

Научи повече >

LAVENDER.jpg

16,00 лв.

Усмихни се!

Създава вдъхновяваща, положителна и радостна среда.

 

 • Портокал – повдига настроението, събужда сетивата и намаля чувствата на тревожност и депресия

 • Иланг-иланг – повишава самочувствието и облекчава тревожността

 • Карамфил – стимулира енергия и утолява стреса

 • Кедър – подобрява мозъчната функция, изчиства ума, смекчава напрежението и отпуска тялото

Втинкете доза щастие, спокойствие и натурална енергия в хаотичното си всекидневие с Be Happy, бленд от четири повдигащи стимулиращи сетивата, ума и настроението етерични масла.

   ​

Be Happy е 100% органична смес от етерични масла, подходяща за дифузия, локална употреба, масаж и вана.

Untitled-1.png

Be happy
етеричен бленд

19,50 лв.

10 мл.

С лъчезарният си и оптимистичен аромат Be Happy е еликсир за щастие, позитивизъм и добро настроение. Използвайте Be Happy за да създадете светла, свежа, благополучна и спокойна среда.

 

Аромат: Свеж портокалов към дървесен аромат

Състав: Портокал, Иланг-Иланг, Карамфил, Кедър

Използвани от древността

В днешно време има голям набор от научна литература, който потвърждава опита на много древни култури, а именно, че етеричните масла могат да подобрят човешкото физиологично и емоционално състояние. Етеричните масла могат да помогнат за лечение на инфекции, облекчение от болка. подобряване на настроението и намаляване на стреса.

Какво са етеричните масла

Тъй като не физически способни, растенията са еволюирали изключителната способност да създават масла, с които да се лекуват, предпазват и адаптират към околната среда. Етеричните масла са силно концентрирани ароматни екстракти на тези специални масла, които позволяват на хората да се възползват от лечебната сила на природата и имат способността да трансформират ума и тялото.

Ползите от етеричните масла

Ползите от всяко етерично масло са различни. Например етеричните масла от мента и лимон имат естествено тонизиращо свойство, като спомагат и за активиране на дейността на мозъка, а лавандулата е подходяща за облекчаване на напрежението.

Всички етерични масла от колекция "Be Happy" ще ви помогнат да намерите капка щастие и позитивизъм в мудното ежедневие.

Абсолютно чисти и нерафинирани масла

Маслата ни са 100% чисти, което ги прави подходящи дори и за вътрешна употреба.

Български продукт

Био маслата ни се бутилират с гордост в Република България.

Нежен процес на извличане

Маслата ни се извличат по възможно най-нежния начин за да се запазят всичките им полезни свойства.

етерично-листо.png
behappy.png

Естествено

био качество

biagricert_Logo_def_tr-strettoraster-01-

Съзнателен и устойчив добив

Маслата ни се добиват по грижливи, био стандарти в естествен ход с природата.

Качествени съставки

Масла от първо, био качество със строги лабораторни стандарти.

БЕЗ животински тестове

Продуктите ни не се тестват върху животни!

Как да използвате етеричните масла за срещу депресия и тревожност

Вдишване - Лесно, безопасно и ефективно. Ароматичното приложение или така наречената "ароматерапия" се препоръчва два пъти дневно и може да се осъществи по следните начини:

 • Директно вдишване от шишенцето или капка на парче памук или салфетка.

 • Разредете 10-20 капки в пулверизатор и напръскайте леглото си за по-добър сън.

 • Дифузирайте 2-4 капки с ароматерапевтичен дифузер. Счита се за най-удобният и ефективен начин за ароматерапия. Разгледай дифузери >

На кожата - етеричните масла имат изключителната способност да се абсорбират през човешката кожа:

 • Разредете в 1-3 капки етерично масло в базово масло по ваш избор. Нежно масажирайте шията, рамената и слепоочията.

 • Разтрийте 2-3 капки върху стъпалата си след тежък ден.

 • Капнете няколко капки във ваната заедно с лъжица английска сол за успокояваща баня.

Препоръчваме Ви винаги да разреждате етеричните си масла с базови такива, тъй като концентрацията на повечето неразредени етерични масла може да раздразни кожата. Разгледай базови масла >

Внимание: Горепосочените количества са за възрастни. Консултирайте се с ароматерапевт за употреба за деца под 12 годишна възраст. Винаги използвайте по-малки количества в зависимост от теглото на детето.

Не използвайте при деца под 3 години!

Съвети за безопасна употреба

Етеричните масла са много силни и трябва да се използват внимателно. За да ги използвате безопасно:

 

 • Винаги пробвайте етеричното масло на малка и нечувствителна част от кожата за да се уверите, че не сте алергични.

 • Винаги разреждайте етеричните масла за да избегнете нежелани реакции.

 • Обърнете внимание на етикетите и инструкциите в пакета на всяко етерично масло преди употреба.

 • Ако сте бременна, кърмите, срадате от болест или приемате лекарства, моля консултирайте се с лекар преди употреба на етерично масло.

 • Съхранявайте етеричните масла, така че да са недостъпни за деца и домашни любимци.

 • Избягвайте концентирана употреба на етерични масла около домашни любимци.

 • Не използвайте етерични масла в очите или в ушите. Ако по някакъв начин попаднат в очите, капнете няколко капки базово масло и мигайте, докато етеричното масло се изчисти.

 • Винаги мийте ръцете си след употреба, за да избегнете контакт с очите.

 • Преди вътрешна употреба на етерично масло внимателно прочетете листовката и се консултирайте с ароматерапевт за да се уверите, че маслото е подходящо за вътрешна употреба. Използвайте само много малки количества вътрешно, 1 капка до 2 пъти на ден.

 • Използвайте само сто процента чисти етерични масла.

bottom of page