top of page

Етерични масла за Сън

Намерете добър сън по естествен начин с нашата колекция от 100% чисти био етерични масла особено подходящи за по-добър сън.

Lavender
Bergamot
Tamyan
Ilang
Anchor 1
LAVENDER.jpg

Лавандула

Безспорно най-популярното етерично масло за спокойствие и сън. Лавандулата е с абсолютно доказано седативно действие, което успокоява нервната система, понижава сърдечната честота, намаля тревожните мисли, отпуска мускулите и подобрява качеството на съня. Изследванията показват и, че ароматерапията с лавандула изменя мозъчните вълни към такива, които се свързват със спокойствие и дълбок сън. 

Бергамот

За разлика от другите цитрусови етерични масла, които са стимулиращи, бергамотът има и успокояващ ефект. С прекрасния си позитивен аромат и свойства насърчаващи съня, намалящи стреса, тревожността и сърдечния ритъм етеричното масло от бергамот може да е точно това от което имате нужда. В едно изследване за спокойствие и сън на смес съдържаща масло от бергамот, 92% от участниците са намерили полза и са казали, че ще продължат да го използват. Маслото от бергамот има и антиспазматични свойства, които помагат за мускулни крампи и астма.

Bergamot.jpg
FRANKINCENSE.jpg

Тамян

Използвано от 5000 насам години и считано за свещено поради изключителните му полезни свойства. Успокояващото и противовъзпалитено действие на маслото от тамян е доказано от историята и съвременната наука. Редица проучвания от последните няколко години потвърждават, че помага за добрия сън, като облекчава стреса, успокоява напрежението и елиминира възпалението. Неслучайно се нарича царят на етеричните масла и може да сте сигурни, че с него няма да сгрешите.

Иланг Иланг

Особено ароматното флорално етерично масло от иланг иланг е известно със своите успокоителни ефекти, като е способно да отпусне тялото и нервната система за да Ви помогне да заспите по-бързо. Иланг Иланг е и силен афродизиак със свойства повишаващи либидото. Има и силни противовъзпалителни и топично болкоуспокояващи свойства, но не трябва да се използва върху чувствителни части от тялото.

ylangylang.jpg

Любимите ни начини за използване на етерични масла за по-добър сън:

  • Добавете 7-10 капки етерично масло към 1 чаша вода и напръскайте леглото си с пулверизатор

  • Дифузирайте едно или комбинация от горепосочените масла в ароматерапевтичен дифузер 30 минути преди лягане

  • Капнете няколко капки във вряла вода и вдишайте дълбоко на парна баня преди лягане

  • Капнете няколко капки във ваната за релаксираща баня преди лягане

  • Разредете няколко капки етерично масло с базово масло по ваш избор и разтрийте шията, раменете и стъпалата си преди лягане. Маслата от тамян и лавандула в разреден вид са подходящи и за успокоителен масаж на възпалени части от тялото, като лимфни възли, мускули и стави

bottom of page