top of page

100% Естествени Четки От Био Произход

Защо да използваме четка?

Четкането“ е повече от просто почистване, всъщност е вид лечебна терапия, която съществува в Аюрведа и народните медицини от хилядолетия. Смята се, че има много ползи за здравето, като стимулира лимфната система и кръвообращенито, ексфолира и освежава кожата и събужда сетивата.

 

Четкането на кожата докато е суха се счита за най-полезно, тъй като горещата вода в банята може да изсуши и раздразни кожата. Някой хора предпочитат и да използват няколко капки от етерично или подхранващо масло като например лавандула или жожоба.

Ползи:

Лимфен дренаж и детокс

Четкането раздвижва лимфната система, която е мрежа от съдове и органи, които помагат за освобождаване на токсини, отпадъци и други нежелани материали от тялото. Задръстената лимфна система е основен фактор в повечето болести.

Ексфолира и тонизира кожата

Сухото четкане нежно и ефективно премахва мръсотията, мъртвите кожни клетки и мазнината от кожата, като след всяка сесия ще чувствате кожата си по-мека и гладка. Четкането също стимулира и тонизира мускулните влакна под кожата, като по този начин повдига и предотвратява увисналата кожа.

Подобрява кръвообращението

Четкането засилва кръвообращението към кожата, като по този начин предотвратява и помага за подувания, целулит, болки и разширени вени причинени от липсата на достатъчно циркулация.

Предотвратява целулита

Сухото четкане помага за равномерното разпределяне на мастните образования под кожата, което може да намали проявите на целулит.

Събужда сетивата

Четкането стимулира нервната система, ободрява тялото и избистря ума. Препоръчва се и за хора страдащи от тревожност и депресия като всекидневен ритуал за грижа за себе си.

Ползи за брадата

Редовното ресане на брадата с хубава четка е изключително важно. Четкането на брадата елиминира сърбежа и неравностите, тренира брадата да расте в желаната от вас посока и я прави по-мека и лесна за оформяне.

Инструкции за всекидневно четкане:

Започнете от стъпалата и продължете нагоре по тялото с леки и плавни движения. Не четкайте една и съща зона повече от два-три пъти, тъй като може да раздразните кожата си. Бъдете по-нежни с чувствителните части на тялото като корема и гърдите, където натиска трябва да е особено лек. За врата и лицето ви препоръчваме да използвате нашата специална четка за лице. След четкането е препоръчително минете през банята за да измиете всичката паднала мръсотия и мъртви клетки от тялото си.

bottom of page