top of page

100% Естествени Четки От Био Произход

Защо да използваме четка?

Четкането“ е повече от просто почистване, всъщност е вид лечебна терапия, която съществува в Аюрведа и народните медицини от хилядолетия. Смята се, че има много ползи за здравето, като стимулира лимфната система и кръвообращенито, ексфолира и освежава кожата и събужда сетивата.

 

Четкането на кожата докато е суха се счита за най-полезно, тъй като горещата вода в банята може да изсуши и раздразни кожата. Някой хора предпочитат и да използват няколко капки от етерично или подхранващо масло като например лавандула или жожоба.

Ползи:

Лимфен дренаж и детокс

Четкането раздвижва лимфната система, която е мрежа от съдове и органи, които помагат за освобождаване на токсини, отпадъци и други нежелани материали от тялото. Задръстената лимфна система е основен фактор в повечето болести.

Ексфолира и тонизира кожата

Сухото четкане нежно и ефективно премахва мръсотията, мъртвите кожни клетки и мазнината от кожата, като след всяка сесия ще чувствате кожата си по-мека и гладка. Четкането също стимулира и тонизира мускулните влакна под кожата, като по този начин повдига и предотвратява увисналата кожа.