top of page

Етерично масло
Гераниум

Pelargonium Graveolens

27.50 лв

10 мл.

С дълга история на употреба започваща от древен Египет ползите на маслото от гераниум за красота, здраве и настроение са доказани от времето и от редица научни изследвания.

 

ПРОИЗХОД: Южна Африка

АРОМАТ: Сладък, флорален, тревист и цветен

Указания за употреба:

Дифузия: Използвайте 3-4 капки гераниум  в ароматерапевтичен дифузер по ваш избор
Локално: Разредете 1 капка в базово масло по ваш избор и нежно разтрийте желаната зона

Вътрешно: Разредете 1 капка в 200мл течност

За масаж: Смесете 5 капки с 50ml базово масло до получаване на хомогенна смес. –

Козметика: В готовото изделие се дозира етерично масло не повече от 0.05%, разбърква се с пластмасова или дървена бъркалка до получаване на хомогенна смес.

Научи повече:

С хилядолетна история като парфюм и разкрасяващо средство за кожата и косата, маслото от гераниум е популярна съставка във модерната качествена козметика.

Въпреки, че има над 200 вида гераниум, само няколко от тях се отглеждат за етерично масло.

Гераниумът на Home Spa е от вида Pelargonium Graveolens и се извлича от стъблата, листата и цветовете на органично отгледани растения в Южна Африка.

Geranium.png

Съвети за приложение

 • Дифузирайте 2-3 капки гераниум с ароматерапевтичен дифузер

 • За серум за кожа - разредете 1-2 капки гераниум в базово масло по ваш избор. Алтернативно може да добавите 1 капкa към ежедневните си продукти за кожа.

 • За малки рани и порязвания – разредете 2 капки гераниум в базово масло по ваш избор

 • За премахване на гъбички – разредете 2-3 капки в базово масло и разтрийте афектираната зона

 • За респираторни инфекции - вдишвайте 2-3 капки гераниум от парче памук.

 • За спа баня - капнете 2-4 капки гераниум във ваната.

 • За естествен дезодорант - комбинирайте етерично масло от гераниум с базово масло по ваш избор, като например кокосово масло. По желание може да добавите и царевично нишесте като абсорбиращ агент

 • За напълно естествен репелент на насекоми с прекрасен аромат - комбинирайте 30-40 капки гераниум и 100мл вода в пулверизатор и напръскайте кожата си обилно.

Характеристики и ползи

Бръчки и петна по кожата

Използвано от древните египтяни за разкрасяване на кожата, днес маслото от гераниум е често срещано в продукти за грижа за кожата от висок клас. То има лечебни, стягащи, противовъзпалителни и антибактериални свойства, благодарение на които може да тонизира, да стегне бръчките, да прочисти кожата и да ѝ придаде блясък.

Насърчава кръвообращението и равномерното разпределение на меланин в кожата, като по този начин изравнява тена и премахва петната.


 

Акне и възпалителни кожни заболявания

Поради силните си противовъзпалителни, подхранващи, антисептични и лечебни свойства етеричното е полезно за множество възпалителни кожни заболявания (1). Има и антибактериален (2) ефект, което го прави ефективно и срещу много видове акне.

 

Инфекции

Редица изследвания показват, че маслото от гераниум има силно антимикробно действие срещу множество бактериални и гъбични инфекции, като Staphylococcus aureus, Candida albicans, гъбички по кожата, бронхит и синузит.


 

Възпалителни неврологични заболявания

Неврологичните болести като болестта на Алцхаймер, Паркинсон и множествена склероза и се характеризират с хронично нервовъзпаление. Научни изследвания показват, че маслото от гераниум има особено впечатляващ противовъзпалителен ефект и може да бъде от полза за хора с този тип заболявания (1).


 

Тревожност и депресия

Маслото от гераниум има успокояващ и повдигащ ефект.

Едно изследвания в болнични условия със 100 майки родилки, показва, че вдишването на етерично масло от гераниум значително намаля стреса и тревожността по време на раждане. В други изследвания маслото от гераниум демонстрира релаксиращи и антидепресивни ефекти.

 

Натурален дезодорант

Поради приятния си аромат, лекота, нежност, ползи за кожата и антибактериални свойства, етеричното масло от гераниум е прекрасен естествен дезодорант.

 

Насекоми и ухапвания

Маслото от гераниум е ефективен и напълно естествен репелент срещу насекоми (1), то е често срещана съставка в комерсиални репеленти с натурален състав.

Освен това, поради противовъзпалителните и антибактериалните си свойства е отлично средство за грижа за ухапвания от насекоми.

 

Безопасност

 • Пазете от достъп на деца.

 • При контакт с очите изплакнете обилно с вода.

 • Преди употреба направете тест за чувствителност в ямката на лакътната свивка. При наличие на обрив или зачервяване – не използвайте продукта.

 • Не използвайте при алергия към маслото.

 • Да не се употребява при деца под 6 г..

 • Концентиран продукт, разредете преди използване.

 • Ако сте бременна, кърмите, имате свръхчувствителна кожа или искате да използвате етерично масло за детето си, първо се консултирайте със специалист!

 • Забележка: Маслото е силно и не се препоръчва при алергични лица и при бременност, както и употребата му при кърмачки 2 часа преди кърмене! При използването му е необходима консултация със специалист!

Био натурален състав

100% органичен

био натурален състав.

Без животинско тестване!

100% веган, без

насилие и експлоатация.

В хармония с природата

Екологични съставки,

материали и производство.

bottom of page