top of page

Етерично масло
Градински чай (Салвия)

Salvia Officinalis Oil

16,50 лв.

10 мл.

Считана за свещена в Древен Рим, салвията („спасение“ на латински) има хилядолетна история в народната медицина по целия свят. Традиционно използвана за успокоение, разкрасяване на кожата, отслабване, по-добра памет и ритуално прочистване.

ПРОИЗХОД: Босна и Херциговина

АРОМАТ: Зелен, остър, дървезен, земен

Указания за употреба:

Дифузия: Използвайте 2 - 4 капки розмарин в ароматерапевтичен дифузер по ваш избор
Локално: Разредете 1 - 2 капки в базово масло по ваш избор и нежно разтрийте желаната зона

Вътрешно: Разредете 1 капка в чаша течност

Mасаж: Смесете 5 - 10 капки с 50ml базово масло до получаване на хомогенна смес.

Козметика: В готовото изделие се дозира етерично масло не повече от 0.3%, разбърква се с пластмасова или дървена бъркалка до получаване на хомогенна смес.

Научи повече:

Градинският чай (Салвия) е вечнозелен храст от род мента и произхожда от Средиземноморието. Хиляди години се използва като подправка и лечебна билка в традиционната медицина в Европа, Индия и Китай.

 

Маслото от градински чай има благоприятно въздействие върху човешкия организъм благодарение на своите противовъзпалителни, антибактериални, спазмолитични, антисептични свойства.

 

Стимулира паметта, премахва изтощението. Има тонизиращ ефект върху работата на черния дроб и храносмилателната система. Стимулира детоксификацията.

градински-чай-етерично-масло.jpg

Съвети за приложение

 • Дифузирайте 2 - 3 капки градински чай в ароматерапевтичен дифузер или алтернативно капнете 2 капки върху парче памук за директно вдишване

 • За по-добро храносмилане, проблеми с кръвна захар, холестерол и затлъстяване – добавете 1 капка масло от градински чай към напитка по ваш избор

 • За менопауза и колики, разтрийте болезнената зона с 1 - 2 капки градински чай разредени в базово масло по ваш избор.

Характеристики и ползи

Стрес и тревожност

Според проучване направено с група жени, ароматерапия с масло от салвия може да подобри настроението, да облекчи стреса и да свали кръвното налягане.

 

Памет

В народната медицина, градинският чай се използва като лек за проблеми с паметта и умствената дейност. Редица съвременни проучвания потвърждават тази дълговековна употреба и установяват, че маслото от градински чай може да подобри вниманието и резултатите в умствени тестове, както и да поднови умствени способности изгубени поради болести като деменция и Алцхармер.

 

Диабет, отслабване и храносмилане

Според множество изследвания с хора и животни, салвията и нейните екстракти могат да помогнат за срещу затлъстяването, намаляването на холестерола, регулацията на кръвната захар, храносмилането и предотвратяването на диария. Поради тези ползи, градинският чай се препоръчва като всекидневна хранителна добавка за хора под риск от горепосочените проблеми.

 

Менопауза

Изследване от 2011 година потвърждава още една дълговековна употреба на салвията, а именно ползите ѝ срещу симптоми на менопауза. Според 71 участниците в проучването, тежките признаци на менопаузата изчезват изцяло с всекидневен прием на листа от градински чай във формата на таблетка.

Безопасност

 • Пазете от достъп на деца.

 • При контакт с очите изплакнете обилно с вода.

 • Преди употреба направете тест за чувствителност в ямката на лакътната свивка. При наличие на обрив или зачервяване – не използвайте продукта.

 • Не използвайте при алергия към маслото.

 • Да не се употребява при деца под 6 г..

 • Концентиран продукт, разредете преди използване.

 • Ако сте бременна, кърмите, имате свръхчувствителна кожа или искате да използвате етерично масло за детето си, първо се консултирайте със специалист!

 • Забележка: Маслото от Салвия е противопоказно при бременност, деца до 6 години и епилептици. Не се използва при кърмачки 2ч. преди кърмене!

Био натурален състав

100% органичен

био натурален състав.

Без животинско тестване!

100% веган, без

насилие и експлоатация.

В хармония с природата

Екологични съставки,

материали и производство.

bottom of page