top of page

Етерично масло
Грейпфрут

Citrus Paradisi Peel 

14,30 лв

10 мл.

Маслото от грейпфрут има силни антимикробни свойства и изключително високо съдържание на антиоксидантни фитохимикали и витамин C, които предпазват клетките от увреждане, намаляват възпалението и подпомагат борбата с болестите.

ПРОИЗХОД: Аржентина

АРОМАТ: Свеж, цитрусов с горчива нотка

Указания за употреба:

Дифузия: Използвайте 3 - 4 капки грейпфрут в ароматерапевтичен дифузер по ваш избор
Локално: Разредете 1-2 капки в базово масло по ваш избор и нежно разтрийте желаната зона

Вътрешна употреба: Разредете 1 капка в 200мл течност

Mасаж: Смесете 5-10 капки с 50ml базово масло до получаване на хомогенна смес.

Козметика: В готовото изделие се дозира етерично масло не повече от 0.4%, разбърква се с пластмасова или дървена бъркалка до получаване на хомогенна смес.

Научи повече:

Етеричното масло от грейпфрут се извлича от кората на плода, в която всъщност има повече полезни вещества от вътрешността! Разбира се, за дестилирането на грейпфрутово масло на Home Spa се използват само 100% органични кори, без вредни пестициди!

 

Корите на грейпфрут и маслото им се използват като лечебна билка от векове насам, като в народната медицина се считат за средство за тонизиране, прочистване, преодоляване на инфекции и възпаления, сваляне на килограми за разкрасяване на кожата.

Грейпфрут етерично масло.jpg

Съвети за приложение

 • Дифузирайте 2 - 3 капки грейпфрут в ароматерапевтичен дифузер или алтернативно капнете 2 капки върху парче памук за директно вдишване.

 • За имунитет – добавете 1 капка масло от грейпфрут към напитка по ваш избор

 • За кожни проблеми - разредете 1 капка грейпфрут в базово масло подходящо за вашия проблем и нежно разтрийте афектираната зона. Внимание: Маслото не трябва да се използва за кожно приложение преди излагане на слънце! Измийте добре преди излагане на слънце.

 • За болки по тялото и възпаления, разтрийте болезнената зона с 1 - 2 капки грейпфрут разредени в базово масло по ваш избор.

 • За освежаваща вода за уста - разредете 1 капка грейпфрут в половин чаша вода

 • За вода за уста против кариеси и инфекции - разредете 2 капки грейпфрут заедно с лъжица сол в чаша вода

 • За натурален препарат за чистене и обезмаслител – разредете 35 капки грейпфрут в 100 мл вода и 50мл бял оцет

Характеристики и ползи

Настроение, стрес и кръвно налягане

Ароматерапията с цитрусови етерични масла има доказани ползи за настроението. Промените настъпват незабавно при вдишване във формата на занижени нива на кортизол – хормонът на стреса, понижено кръвно налягане и облекчаване на чувства на тревожност и стрес. (1, 2,3)

Сваляне на килограми

Изследвания с животни показват, че ароматерапия с грейпфрут засилва метаболизма, значително да понижава апетита чрез влияние върху нервната система в стомаха и насърчава отделянето на излишна вода и горенето на мазнини. (1, 2)

 

За най-добри резултати, може да комбинирате грейпфрутова ароматерапия с периоди на постене няколко пъти в седмицата.

 

Антимикробно

Етеричното масло от грейпфрут има забележително мощни антимикробни свойства, дори и срещу организми с резистенция към антибиотици. Грейпфрутовото масло убива много от най-срещаните вредни организми като:

 • Ехешерия Коли и салмонела, които причиняват хранителни натравяния

 • Хеликобактер Пилори, които са главна причина за стомашните язви

 • Стафилокок ауреус и Кандида Албиканс, които могат да причинят проблеми по кожата и в храносмилателната система, особено при хора със слаб имунитет

 

Универсалните антимикробни и противогъбични свойства на маслото от грейпфрут го правят подходящо и за активна съставка в натурални препарати за чистене.

Кожа

Етеричното масло от грейпфрут почиства, предпазва и озарява кожата със силното си антиоксидантно действие и витамин C. Има изключително силно антимикробно действие срещу бактериите "Пропионибактериум акнес", които са главна причина за появата на акне. Това заедно с противовъзпалителните му свойства го правят ефективно и против малки рани, възпаления на кожата, ухапвания от насекоми, розацея, брадавици и обриви. (1, 2)


То също стяга, детоксифицира и ексфолира кожата, което му придава подмладяващ и антицелулитен ефект.

 

Храносмилане

Етеричното масло от грейпфрут може да подобри храносмилането и да насърчи детоксификацията. Противовъзпалителните и антимикробните свойства на главното съединение на грейпфрута – лимоненът го правят и полезно за хора с възпалителни чревни болести, както и за бактериални и гъбични свръхрастежи. (1)

Безопасност

 • Пазете от достъп на деца.

 • При контакт с очите изплакнете обилно с вода.

 • Преди употреба направете тест за чувствителност в ямката на лакътната свивка. При наличие на обрив или зачервяване – не използвайте продукта.

 • Не използвайте при алергия към маслото.

 • Да не се употребява при деца под 6 г..

 • Концентиран продукт, разредете преди използване.

 • Ако сте бременна, кърмите, имате свръхчувствителна кожа или искате да използвате етерично масло за детето си, първо се консултирайте със специалист!

 • Забележка: Маслото не трябва да се използва за кожно приложение преди излагане на слънце или UV лампа!

Био натурален състав

100% органичен

био натурален състав.

Без животинско тестване!

100% веган, без

насилие и експлоатация.

В хармония с природата

Екологични съставки,

материали и производство.

bottom of page