top of page

Етерично масло
Иланг-иланг

Cananga Odorata

18.70 лв

10 мл.

Иланг-иланг е жълто тропично цвете със звездовидна форма. Маслото му притежава нежен, богат и цветен аромат и се използва от векове поради множеството си полезни свойства. Иланг-иланг е главна съставка в най-известния парфюм в света – Chanel N°5 

ПРОИЗХОД: Мадагаскар

АРОМАТ: Сладък, флорален и стимулиращ

Указания за употреба:

Дифузия: Използвайте 3-4 иланг-иланг в ароматерапевтичен дифузер по ваш избор
Локално: Разредете 1 капка в базово масло по ваш избор и нежно разтрийте желаната зона

Вътрешно: Разредете 1 капка в 200мл течност

За масаж: Смесете 5 капки с 50ml базово масло до получаване на хомогенна смес.

За влагане в козметика: В готовото изделие се дозира етерично масло не повече от 0.05%, разбърква се с пластмасова или дървена бъркалка до получаване на хомогенна смес.

Научи повече:

Маслото от иланг-иланг на Home Spa се извлича от уникални звездообразни цветя отгледани в Мадагаскар. 

 

Има дълга традиционна употреба като лечебно средство, парфюм, козметика и в религиозни ритуали. Днес то е главна съставка в много от най-скъпите парфюми и козметични продукти за коса и кожа.

 

В ароматерапията се използва за събуждане на сетивата и създаване на спокойна, щастлива, а дори и романтична атмосфера.

рдъ.jpg

Съвети за приложение

 • Дифузирайте 3-4 капки иланг-иланг в ароматерапевтичен дифузер или алтернативно капнете 1-3 капки върху парче памук за директно вдишване.

 • За релаксираща баня – капнете няколко капки иланг-иланг във ваната заедно с английска сол

 • За натурален парфюм – разтрийте 2-3 капки иланг-иланг на китките и шията

 • За подхранващ балсам за коса – разредете иланг иланг в косово масло

 • За разкрасяване на кожата – разредете иланг-иланг в базово масло по ваш избор и нежно разтрийте върху желаната зона

 • За храносмилане – разтрийте 2-4 капки иланг-иланг разредени в базово масло по ваш избор

 • За кожни инфекции – разредете 3-5 капки иланг-иланг в базово масло по ваш избор и прилагайте върху афектираната зона два пъти на ден

 • За облекчаваща терапия след тежък ден – разтрийте 2-3 капки иланг-иланг на стъпалата си

Характеристики и ползи

Настроение, тревожност и депресия

Според редица научни изследвания, вдишването и приложението на етерично масло от иланг-иланг оказва почти незабавни положителни ефекти в мозъка и хормоналната система.

 

То подобрява настроението, повдига самочувствието, има анти-депресивен ефект, успокоява стреса и тревожността и намаля завишеният пулс. Иланг-илангът е всеобхватно средство за подобряване на емоционалното състояние и повдигането на духа. (1,2,3,4)

 

Либидо и енергия

Маслото от иланг-иланг е известно като естествен афродизиак и стимулант на енергия. То може да възбуди либидото, да повиши чувствеността и еротиката и да послужи като лек за импотентност, както при мъжете, така и при жените.

 

Здраве и имунна система

Традиционно иланг-илангът се използва за подпомагане на лечение на малария, астма, високо кръвно, подагра, пневмония, паразити, гъбични инфекции и други. Научните изследвания показват, че концентрираното му етерично масло му притежава антибактериални, противогъбични и имуностимулиращи свойства.


 

То успокоява сърдечния ритъм и облекчава възпалението, което го прави много полезно за редица заболявания свързани с хронично възпаление като стомашно-чревни проблеми, автоимунни болести, алергии и други. (1)


 

Разкрасяване на кожата

Eтеричното масло от иланг-иланг е особено полезно за кожата поради силните си антиоксидантни, овлажняващи, подхранващи, противовъзпалителни свойства и изобилие на лечебни за кожата терпени. То предпазва, подмладява, помага за заздравяването на дефекти и възпаления, балансира функцията на мастните жлези и е естествен антисептик, което значи, че убива вредните микроорганизми по кожата. Тези свойства го правят много полезно за акне, себорея, екзема и различни видове дерматит. (1)

 

Безопасност

 • Пазете от достъп на деца.

 • При контакт с очите изплакнете обилно с вода.

 • Преди употреба направете тест за чувствителност в ямката на лакътната свивка. При наличие на обрив или зачервяване – не използвайте продукта.

 • Не използвайте при алергия към маслото.

 • Да не се употребява при деца под 6 г..

 • Концентиран продукт, разредете преди използване.

 • Ако сте бременна, кърмите, имате свръхчувствителна кожа или искате да използвате етерично масло за детето си, първо се консултирайте със специалист!

 • Забележка: Маслото е силно и не се употребява при деца под 12 годишна възраст. Може да предизвика главоболие при предозиране. Употребата му изисква консултация със специалист!

Био натурален състав

100% органичен

био натурален състав.

Без животинско тестване!

100% веган, без

насилие и експлоатация.

В хармония с природата

Екологични съставки,

материали и производство.

bottom of page