top of page

Био етерично масло от Канела

био eтерично масло от  Канела

Cinnamomum zeylanicum

24,20 лв.

10 мл.

Етеричното масло от канела притежава едни от най-мощните противовъзпалителни, антимикробни, антиоксидантни и

стимулиращи свойства.

 

Канелата е една от най-дълго използваните билки в човешката история, ценена от древните медицински традиции на Индия, Китай и Египет до такава степен, че стойността ѝ се е сравнявала с тази на златото.

 

ПРОИЗХОД: Мадагаскар

АРОМАТ: Горещ, остър и стимулиращ

Указания за употреба:

Дифузия: Използвайте 3-4 канела в ароматерапевтичен дифузер
Локално: Разредете 1-3 капки в базово масло по ваш избор и масажирайте желаната зона

Вътрешно: Разредете 1 капка в 200мл течност

Козметика: Дозирайте етерично масло не повече от 0.05% от готовото изделие, разбъркайте до получаване на хомогенна смес.

Научи повече:

Етеричното масло от канела притежава някои от най-мощните противовъзпалителни, антимикробни, антиоксидантни и стимулиращи свойства от всички натурални съставки.

Извлича се от истинска цейлонска канела, която е известна по цял свят като ароматна подправка с много дълга и интересна история.

 

Канелата се смята за една от най-древните билки, използвана в древен Египет, Китай и Индия в продължение на хилядолетия. Свързана е с защита, благополучие и привличане на богатство.

rdy.jpg

Съвети за приложение

 • Дифузирайте 2-3 капки канела в ароматерапевтичен дифузер или алтернативно напоете парче памук за директно вдишване

 • За вътрешен прием - разредете 1 капка канела в 200мл течност

 • За локално приложение - разредете 1-2 капки канела в базово масло по ваш избор и нежно разтрийте гърдите и врата или друга афектирана зона

 • За вода за уста - разредете 3-4 капки канела заедно с лъжица сол в чаша вода

 • За маслено издърпване против кариеси - разредете 2-3 капки канела в лъжица кокосово масло

 • За серум за кожа - разредете 1-2 капки канела в базово масло по ваш избор или добавете 1 капка канела към ежедневните си продукти за кожа и разбъркайте добре

 • За серум срещу акне - разредете 1-2 капки канела в базово масло по ваш избор и нежно разтрийте афектираната област. Повтаряйте два пъти на ден

Характеристики и ползи

Имунитет, Инфекции, Язви и Паразити

Маслото от канела е изключително силен антимикробен агент срещу бактерии, гъбички и паразити. То ефективно унищожава много от най-срещаните вредни микроби като Candida Albicans и Streptococcus mutans. Още повече, маслото от канела убива и така наречените „супермикроби“ – организми с развита резистенция към фармацевтични лекарства.


 

Етеричната канела може да помогне за лечението на язва. Тя ефикасно убива Helicobacter pylori – бактериите, които причиняват язвата и е богата на евгенол, съединение с доказано лечебно действие срещу стомашните язви.


Поради изключително силното си противовъзпалително действия, канелата е отличен избор за облекчаване на хронични възпалителни болести като артрит, синдром на раздразнено черво и др.  Като силен имуностимулант и антиоксидант, маслото от канела може да помогне и за борба с инфекциозни болести като грип, настинки и стомашно чревни инфекции.

(1,2,3,4,5,6,7,8,9)

 

Метаболизъм и кръвна захар

От хилядолетия насам, канелата е прочута като полезно средство срещу наднормено тегло и диабет.  В проучване от академичното списание „Метаболизъм“ се установява, че главната активна съставка на канеленото масло, „канелен алдехид“ подпомага горенето на мазнини чрез активирането на термогенни реакции в човешките мастни клетки, без нежелание странични ефекти.


Други изследвания показват, че канелата стимулира отделянето на инсулин и балансира нивата на кръвна захар при хора с диабет и с риск от диабет. Освен това е известно е, че нестабилната кръвна захар може да предизвика преяждане, непрестанен глад, умора и надебеляване.

(1,2,3,4)
 

Сърце

Канеленото масло може да бъде полезно за здравето на сърцето, особено в комбинация с тренировки.  То помага за адресирането на главните причинители на сърдечна недостатъчност и инсулт, като понижава на холестерола, облекчава възпалението и съдържа активни съставки, които разширяват кръвоносните съдове на сърцето. (1,2)


 

Настроение, енергия и стрес

Етеричното масло от канела може да помогне за облекчаване на стрес и депресивни разстройства, както и за подобряване на бдителността и умствената яснота, особено когато се комбинира с други етерични масла като мента, портокал, иланг иланг, лавандула или гераниум. Тези свойства го правят перфектно за ароматерапевтична терапия или масаж по време на работа или след тежък ден. (1,2)


 

Красива кожа

Етеричното масло от канела има множество разкрасяващи и заздравяващи ползи за кожата, благодарение на подхранващите си, антимикробни, противовъзпалителни и антиоксидантни свойства.  To подмладява и стяга кожата и подобрява кръвообращението, което има запълващ и детоксифициращ ефект. Полезно е за възпалителни кожни заболявания като дерматит, обриви, екзема и други.


 

Особено ефективно е за лечението на акне, тъй като адресира и премахва причините за появата му, а имено възпалението и причиняващите акне бактерии - Propionibacterium acnes.

(1)

 

Афродизиак

В народната медицина канеленото масло е известно като натурален афродизиак и сексуален стимулант. В изследвания с животни маслото от канела значително повишава сексуалната функция и е ефикасно лечение на импотентност. Тези ползи може да се дължат на факта, че канелата е богата на манган, рядък елемент от съществено значение за сексуалното здраве, както и, че канеленото масло стимулира кръвообращението и повишава телесната температура.

(1)

Безопасност

 • Пазете от достъп на деца.

 • При контакт с очите изплакнете обилно с вода.

 • Преди употреба направете тест за чувствителност в ямката на лакътната свивка. При наличие на обрив или зачервяване – не използвайте продукта.

 • Не използвайте при алергия към маслото.

 • Да не се употребява при деца под 6 г..

 • Концентиран продукт, разредете преди използване.

 • Ако сте бременна, кърмите, имате свръхчувствителна кожа или искате да използвате етерично масло за детето си, първо се консултирайте със специалист!

 • Забележка: Маслото е силно и не се препоръчва при алергични лица и при бременност, както и употребата му при кърмачки 2 часа преди кърмене! При използването му е необходима консултация със специалист!

Био натурален състав

100% органичен

био натурален състав.

Без животинско тестване!

100% веган, без

насилие и експлоатация.

В хармония с природата

Екологични съставки,

материали и производство.

bottom of page