top of page

Етерично масло
Кипарис

Cupressus Sempervirens

13.20 лв

10 мл.

Етеричното масло от Кипарис на Home Spa се извлича от младите клонки на вечнозеленото иглолистно дърво Cupressus Sempervirens, наименование с буквално значение „живей вечно“ на латински език. Със свеж аромат, успокояващи свойства и детокс ползи, кипарисът е особено подходящ за домашни спа терапии.

ПРОИЗХОД: Испания

АРОМАТ: Вечнозелен, земен, чист

Указания за употреба:

Дифузия: Използвайте 2-4 капки кипарис в ароматерапевтичен дифузер по ваш избор
Локално: Разредете 1 капка в базово масло по ваш избор и нежно разтрийте желаната зона

Масаж: Смесете 5-10 капки с 50ml базово масло до получаване на хомогенна смес.

Kозметика: В готовото изделие се дозира етерично масло не повече от 0.3%, разбърква се с пластмасова или дървена бъркалка до получаване на хомогенна смес.

Научи повече:

Етеричното масло от кипарис се извлича от младите клонки на вечнозеленото иглолистно дърво със същото име чрез парна дестилация. В народната медицина кипарисът се счита за лечебно дърво, чиито листа, шишарки и масло са полезни за борба с кашлица и засилване на имунитета.

 

Само по себе си, кипарисовото дърво е изключително здраво и издръжливо на различни екологични обстоятелства, а дървесината му традиционно се е използвала за изграждане на кораби и оръжия.

kiparis-eterichno-maslo.jpg

Съвети за приложение

 • Дифузирайте 2 - 4 капки кипарис в ароматерапевтичен дифузер или алтернативно капнете 2 капки върху парче памук за директно вдишване.

 • За парна баня – капнете 2 капки кипарис във вряла вода.

 • За болки по тялото и възпаления, разтрийте болезнената зона с 1 - 2 капки кипарис разредени в базово масло.

 • За серум за кожа - разредете 1-2 капки кипарис в базово масло по ваш избор. Алтернативно може да добавите 1 капкa кипарис към ежедневните си продукти за кожа.

 • За предотвратяване на инфекция на малки рани и порязвания – разредете 2 капки кипарис в базово масло по ваш избор и използвайте сместа за почистване на раната.

 • За премахване на гъбички – разредете 2-3 капки кипарис в базово масло и разтрийте афектираната зона или алтернативно капнете 4-5 капки кипарис във вода с морска сол и потопете афектираната зона.

 • За респираторни инфекции - дифузирайте 2-3 капки кипарис във ароматерапевтичен дифузер или двишвайте директно от бутилката.

 • За спа баня - капнете 2-4 капки кипарис във ваната.

 • За естествен дезодорант - комбинирайте етерично масло от кипарис с базово масло по ваш избор, като например кокосово, по желание – може да добавите и царевично нишесте като абсорбиращ агент

Характеристики и ползи

Антисептик

Проучване от 2014г показва, че етеричното масло от кипарис има забележителни антимикробни свойства, благодарение на които може да се използва като антисептик и натурален консервант в хранителната промишленост. Кираписовото масло е особено подходящо за убиване на бактерии по кожата и предотвратяване на инфекции по малки рани, пъпки и обриви. (1)

Детокс

Кипарисовото масло насърчава кръвообращението, има диуретични свойства и подпомага изхвърлянето на токсини от тялото. Изследване от 2007 година установява, че кипарисът е полезен за черния дроб, има силно антиоксидантно действие и намаля холестерола.


 

Разширени вени, целулит и акне

Горепосочените свойства като силен антиоксидант, антисептик, диуретик и стимулант на кръвообращение правят кипариса отлично домашно средство за борба с целулит, разширено вени и акне. Маслото от кипарис адресира коренните причини за тези състояния, а именно натрупване на токсини, задържане на течности, слаба циркулация и бактериални инфекции. (1)

 

Крампи

Маслото от кипарис притежава спазмолитични и успокояващи свойства за тялото. То може да намали мускулните крампи и да помогне за неврологични състояния, като спазми в краката, карпален тунел и различни типове миоклонии.


 

Дишане

Етеричният кипарис има прочистващо, отпускащо и антибактериално действие, което може да отвори дихателната система и да подпомогне борбата с респираторни болести. (1)

Дезодорант

Маслото от кипарис е отличен натурален дезодорант. То предотвратява растежа на бактериите, които причиняват миризмата на потта и само по себе си има свеж и чист аромат.

Настроение

Научно изследване от 2005г. установява, че ароматерапия с масло от кипарис е ефективна релаксираща практика за намаляване на тревожността и стреса. Кипарисовото масло е особено подходящо за успокоителна терапия след тежък ден или преди сън, то ще ви помогне да се освободите от негативните чувства, без да предизвика летаргия или други странични ефекти. (1)

Безопасност

 • Пазете от достъп на деца.

 • При контакт с очите изплакнете обилно с вода.

 • Преди употреба направете тест за чувствителност в ямката на лакътната свивка. При наличие на обрив или зачервяване – не използвайте продукта.

 • Не използвайте при алергия към маслото.

 • Да не се употребява при деца под 6 г..

 • Концентиран продукт, разредете преди използване.

 • Ако сте бременна, кърмите, имате свръхчувствителна кожа или искате да използвате етерично масло за детето си, първо се консултирайте със специалист!

Био натурален състав

100% органичен

био натурален състав.

Без животинско тестване!

100% веган, без

насилие и експлоатация.

В хармония с природата

Екологични съставки,

материали и производство.

bottom of page