top of page

Kакво e Безводната Козметика и Защо Е По-добрият Избор?


Както вече се досещате от наименованието ѝ, безводната козметика представлява козметични продукти, които не съдържат вода, а вместо това използват подхранващи растителни масла и концентрирани активни съставки.


Повечето продукти за красота са 80 до 95% вода!

Водата действа като евтин филър, който разрежда продукта.

Колкото по-разреден е един продукт, толкова повече трябва да го използвате и съответно - толкова по-често ще трябва да го купувате.

Където има вода, има и бактерии.

За да се предотврати бактериалния растеж и развалянето на разредения продукт, с водата се добавят вредни консерванти заедно със синтетични съставки, които придават на продукта примамлива и задоволяваща текстура.


Резултатът от всичко това е по-малко ефективен продукт, пълен с вода, която с изпарението си издърпва естествения себум на кожата и я оставя раздразнена с коктейл от химикали.

Козметиката без вода е по-добрият избор, защото:


Пести вода!

Според Световния Фонд За Дивата Природа, две трети от световното население ще се сблъска с недостиг на вода още през 2025 година! Сигурно си мислите – колко ли вода ще може да спестите с няколко шишенца козметика....?

Според европейската агенция за околната среда в производството на всекидневните ни продукти се използва почти двойно повече вода от колкото използваме вкъщи!

Това значи, че изборът ви наистина има значение.


Е по-ефективна и по-дълготрайна!

С премахването на водата остават само активните съставки, което означава много по-ефективен, концентриран и дълготраен козметичен продукт, от който малко количество стига за много дълго време.


Е по-полезна за кожата!

Звучи контраинтуитивно, но водата всъщност изсушава кожата, защото с изпарението си премахва естествения ѝ защитен слой и в случая на конвенционалната

козметика – оставя върху кожата редица консерванти, оцветители и синтетични добавки.


Безводната козметика е на маслена основа, която подсилва защитния слой на кожата и ѝ помага да запази естествената си хидратация.


По-подходяща за чувствителна кожа!

Липсата на вода премахва нуждата от вредни консерванти и химични добавки, които дразнят кожата и с натрупването си може да предизвикат чувствителност и възпаления дори на иначе нечувствителна кожа.


Безводната козметика представлява нов подход и желание за чисти продукти, безкомпромисно качествен състав, устойчивост и хармония с природата.

bottom of page