top of page

Флорални Води - Какви са ползите им всъщност?


Известни още като хидролати, флоралните води са сладки и фини ароматни течности, извлечени по естествен начин.


С нежно действие и прекрасно ухание, те се използват от векове насам поради неоспоримите им лечебни и козметични свойства.


В тази статия ще научим какво представлява флоралната вода, как се произвежда, нейните ползи за здравето и красотата и как да я използваме.



Как се извличат флоралните води?

Флоралните води се произвеждат чрез парна дестилация на растения в дестилатор за извличане на ароматни съединения.


Сместа от пара и ароматни съединения преминава през охладител, където се кондензира в две части: етерично масло и по-мека флорална вода, която няма специфични противопоказания.


Как да използваме флоралните води

Почистване и детоксификация

Вместо агресивни почистващи препарати, изберете флорална вода за нежно измиване, тя ще почисти замърсяванията, отпуши порите и балансира производството на мазнини.


Още повече ароматът на цветната вода ще ви предразположи за продуктивен ден или спокойна нощ!


Освежаваща мъгла по всяко времe

Възползвайте се от хидратираща ароматерапевтична терапия по всяко време с няколко впръскания на флорална вода.


Грижа за кожата

Неслучайно ароматните води се използват от хилядолетия насам за разкрасяване на кожата. Тази историческа употреба се дължи на мощните противовъзпалителни, антиоксидантни, овлажняващи и антимикробни свойства на флоралните води.


Преди и след грим

Преди грим, напръскайте кожата си с вода от роза или мастър бленд на Хоум Спа, след което може да преминете към серум и овлажнител. След грима фиксирайте с флорална вода, това ще придаде естествен тон и сияйност.


Преди лягане След като измиете грима си, използвайте цветна вода като тоник, която ще почисти в дълбочина от излишната мазнина и мръсотия.


Флорални води на Home Spa




Пробиотичен лактобацилен фермент

Флоралните води на Home Spa са с жизнено важен пробиотичен лактобацилен фермент! "Lactobacillus ferment" е ензим за възстановяване на ДНК, който помага за защита на кожата срещу агресори от околната среда, убива на вредните бактерии и възстановява на баланса на микрофлората на кожата.


Намалява зачервяването и изблиците на пъпки. Успокоява всякакви възпаления, без да причинява сухота и укрепва бариерата на кожата, като й помага да се защити от замърсителите на околната среда.

Основното предимство на тази пробиотичната добавка в флоралните води на Home Spa е възможността да се възползвате от изключителните ѝ свойства по всяко време!

bottom of page