top of page

Натурален Сапун - Защо Е По-Добрият Избор


В магазините и аптеките имате голям избор от продукти за лична хигиена, повечето от които хитро се обозначават като крем-сапуни, бюти барове, душ гелове, блокчета и др. Тези обозначения имат за цел да прикрият, че продуктът всъщност не е сапун, а коктейл от препарати.


Дори и да намерите кюлче истински „сапун“, по всяка вероятност ще е такъв само по определение, произведен от палмово масло, палмови деривати, оцветители, багрила, аромати, химични добавки и малка част преработен „екстракт“ от уж натурална съставка обикновено показана на опаковката.


Палмовото масло е най-срещано защото е най-евтино, но проблемът е, че е и изключително изсушаващо за кожата. Химичните добавки като пенообразуващите и антибактериални съставки се класифицират като дразнещи за кожата, а някои дори като възможни канцерогени.


Защо натуралните сапуни са по-добрият избор:


Пълноценни подхранващи съставки

Натуралният сапун се произвежда от естествени масла богати на антиоксиданти, противовъзпалителни съставки и подхранващи витамини и минерали, които допринасят за здравето и красотата на кожата. Погрешно е схващането, че натуралните сапуни изсушават кожата. Качествено формулираните естествени сапуни овлажняват кожата и изграждат защитен слой, който предпазва нейната влажност.


Богати на глицерин

Глицеринът се образува естествено при производството на сапун и е главна причина, поради която истинските сапуни са толкова полезни за кожата. Той хидратира и омекотява кожата и осигурява дълготрайна влажност и еластичност. Освен това има антибактериални и заздравяващи свойства, което го прави особено полезно срещу обриви и акне.


Имайте на предвид, че много от производителите на сапун премахват глицеринът от сапуните си. Защо? Защото е ценна съставка, която продават или използват в други продукти за кожа като лосиони, кремове и тн. За целта те използват солена вода. Солта служи като средство за лесното отделяне на глицерина, тя няма полезни свойства за кожата и няма друга причина да присъства на етикета, освен ако не е използвана за изтеглянето на глицерин.


В случай, че на етикета има и двете - сол и глицерин, това значи, че е останало малко количество глицерин след процеса на премахване.


Супермаслени

Качествените натурални сапуни са супермаслени. Това означава, че при процеса на производство се добавя повече полезни масла от колкото са нужни за сапунената химична реакция.


Това оставя значимо количество полезните масла в суровия им вид в завършения сапун, което му предоставя превъзходни овлажняващи, противовъзпалителни, омекотяващи и подхранващи свойства.


Подхранващи кожата

Натуралните сапуни запазват всички полезни свойства на естествените масла от които се изработват. Качествено формулираните сапуни са невероятно подхранващи и пълни с ценни за кожата витамини, минерали, антиоксиданти, противовъзпалителни и анти-ейдж съставки.


Ароматерапевтични

Натуралните сапуни се ароматизират само с чисти етерични масла.

Ползите на етеричните масла са прословути и многобройни. Те могат да ви помогнат да облекчите стреса и безпокойството, да насърчите чувства за релаксация и да повишите имунитета си. Полезни са и за кожата, като успокояват възпаления и обриви, заличават белези и подмладяват кожата.


Икономични

Въпреки, че естествените сапуни на пръв поглед са по-скъпи, те всъщност са полезни за кожата и ще ви спестят много други допълнителни разходи като лосиони, кремове и тн.


Натуралният сапун не се разтапя в ръцете ви както синтетиката, а трае много по-дълго и има значително по-гъста, богата и кремообразна копринена пяна.



Обобщение:

В заключение натуралният сапун е по-добрият избор защото съдържа само естествени съставки, без химикали вредни за вас и за природата.


Ароматизира се само с етерични масла и е пълен с пълноценни елементи, които предпазват, овлажняват, омекотяват и подхранват кожата.


Нивото на грижа и внимание в ръчното производство на натурален сапун е несравнимо с търговските сапуни. Всяко кюлче сапун е красиво, полезно и уникално.



bottom of page