top of page

Възвръщане На Обоняние След COVID - Терапия С Етерични Масла


Вероятно знаете, че един от най-срещаните симптоми на COVID-19 е загубата на обоняние. Редица изследвания показват, че повечето хора боледуващи от COVID претърпяват някаква степен на изгубване на обонянието. Много хора губят и чувството си на вкус, което всъщност е свързано със загубата на мирис, тъй като обонянието играе огромна роля в способността ни да различаваме различните вкусове на храната.


Последиците от загубата на обоняние не касаят само удоволствието, което получаваме когато се храним. Например без обоняние, не бихме могли да забележим, ако храната ни се е развалила и може да пострадаме от хранително натравяне. Също така, не бихме могли да усетим миризмата на изтичащ газ или пушек от горящ предмет, което може да доведе до огромни имуществени щети, а дори и да заплаши нашия живот.


Добрите новини са, че ако изгубите обонянието от COVID, има лесна, естествена и безопасна терапия наречена „обонятелно трениране“, която може да ви помогне да го възвърнете по-бързо.


Какво е Обонятелно Трениране?

Обонятелното трениране е вид физиотерапия за носа и представлява дълго използвана техника за възвръщане на изгубено обоняние след заболяване или физическа вреда, която работи отлично и при хора прекарали COVID. Тя включва всекидневното вдишване/мирисане на етерични масла с четири главни аромата – флорален, плодов, подправъчен и билков.


Инструкции за Обонятелно Трениране

Ще ви са нужни четири етерични масла, които представляват следните главни аромати: флорален, плодов, подправъчен и билков и четири парчета памук. Стъпка по стъпка:

  1. Капнете няколко капки етерично масло върху парче памук. ( алтернативно може да вдишване директно от шишенцето )

  2. Задръжте парчето памук под носа си и вдишвайте аромата на етеричното масло за 15-30 секунди, като едновременно визуализирате растението, чиито аромат подушвате.

  3. След кратка пауза, повторете стъпките с останалите три етерични масла.

Терапията трябва да се повтаря два пъти на ден в период на 3 – 4 месеца или до пълното възвръщане на обонянието.


Готови пакети за обонятелно трениране на промоционална цена:


Органичен пакет за обонятелна терапия

Лавандула, Лимон, Босилек, Евкалипт

Органичен пакет за обонятелна терапия

Гераниум, Грейпфрут, Карамфил, Розмарин


Освен за обонятелно трениране, всекидневното вдишване на етерични масла е изключително полезно. Множество научни изследвания показват, че етеричните масла могат да подобрят настроението, умствената дейност, съня, безпокойството и депресията, възпалението, имунната система, както и да предоставят други ползи в зависимост от специфичното етерично масло. Повече за ползите на етеричните масла може да научите в нашите статии.


Употреба и безопасност

За да се възползвате от горепосочените ползи за здравето е необходимо да използвате само 100% чисти и органични масла с доказано качество.

Етеричните масла представляват концентрат от огромни количества растения, което значи, че пълната липса на замърсители, вредни пестициди и инсектициди, както и доброкачественото отглеждане на растенията са от абсолютна важност.


Етеричните масла на Home Spa са 100% чисти, органични, от първо качество и напълно подходящи за терапевтична употреба. Научете повече за етеричните масла на Home Spa и за тяхната безопасна употреба
Comments


bottom of page