top of page

Защо натуралната органична козметика е по-добрият избор!



Ежедневно използваме кремове, серуми, лосиони и сапуни, без да обръщаме внимание на коктейлите от изкуствени химикали, които съдържат.

Конвенционалната козметика често се състои от висок процент филъри и синтетични съставки като петроли, парабени и фталати.

Кожата е най-големият ни орган и има изключителната способност да абсорбира съставките приложени върху нея директно в кръвта. Това означава, че обичайните синтетични химикали в продуктите за красота не само дразнят кожата, а се абсорбират и в тялото.

„Една жена абсорбира средно 30 килограма от съставките, съдържащи се в всекидневната и козметика за 60 години“

Натуралната органична козметика е по-добрият избор защото е:


Безопасна и по-ефективна

Органичната козметика е по-ефективна, защото е направена от превъзходни естествени съставки, вместо техните синтетични аналози пълни с филъри и дразнители.

За разлика от конвенционалните козметични продукти, които много често, просто повърхностно прикриват несъвършенствата, органичната козметика почиства, тонизира, овлажнява и предпазва кожата в хармония с тялото.


Подхванва я с жизненоважни витамини и минерали. По този начин ѝ помага да се самолекува и заздрави и разбира се, здравата кожа е естествено сияйна.


Абсолютно чиста

Био натуралната козметика е синоним на чисто земеделие и почва, съзнателно подбрани съставки и производство с грижа за околната среда, без синтетични добавки и консерванти.


Естествени, чисти, безопасни, сертифицирано органични природни съставки и нищо повече. Както най-здравословната храна е естествена, така и най-полезната грижа за кожата не съдържа нищо друго освен естествени вещества.


В хармония с тялото ви

Кожата ни е огледало на вътрешното ни здраве. Органичната козметика се състои от натурални маслa, антиоксиданти, витамини, минерали и екстракти.

Тя има ароматерапевтични и подхранващи свойства, които успокояват, тонизират, детоксифицират и засилват имунната система на тялото.


Органичната натурална козметика не е просто продукт за повърхностна красота, а дар от природата действащ в хармония с естествените процеси на кожата и човешкото тяло.


Повече от просто козметика – етичен и екологичен избор

Сертифицираната органична и 100% натурална козметика означава чисто земеделие, почва, съставки, производство и биоразградими опаковки.



Съзнателният подход е основна цел в качественото органично производство, защото всеки елемент от процеса има значение.


Как да разпознаем истинската натурална козметика

Тъй като, законодателството на Европейския Съюз няма ясни изисквания за наричането на един продукт натурален, трябва да внимавате и да не се подвеждате от хитри опаковки и подвеждащи твърдения.


Търсете козметика със стриктно посочени 100% естествени съставки и био-органичен сертификат от авторитетен сертифициращ орган, който удостоверява стриктната проследяемост на натуралните съставки и гарантира, че са напълно естествени, биологични и че нямат примеси или замърсявания.







bottom of page