top of page

Eтерично Масло От Риган - 6 Научно Доказани Ползи


100% Чисто Био Масло От Риган

Според гръцката митология риганът е създаден от богинята Афродита като символ на щастието, наименованието му означава „радост на планината“. Гърците са и едни от първите, които са открили невероятните здравословни ползи от маслото от риган и са го използвали редовно срещу стомашно-чревни и дихателни болести.


Маслото от риган играе главна роля в народните медицински традиции навсякъде, където се среща в местната природа и е изключително ценно, защото са необходими над 1000 килограма риган за получаването на един килограм етерично масло от риган!


Зад него стоят стотици научни изследвания, които показват, че активните му съставки: карвакол, тимол и фенол имат позитивен ефект върху редица заболявания и здравословни проблеми като: бактериални и гъбични инфекции, кандидоза, паразити, вируси, стомашно-чревни проблеми, астма, бронхит, артрит и др.



Естествено противогъбично и антибиотик

Маслото от риган е с доказана ефективност срещу много от най-срещаните стомашно-чревни и кожни инфекции като Ешерихия коли, Стафилококус ауреус и Кандида албиканс и др...


То е за предпочитане пред фармацевтивчните антибиотици и противогъбични лекарства, защото те причиняват изключително вреден дисбаланс в човешкият микробиом и организъм. Освен това стават все по-неефективни, защото микроорганизмите свикват с тях, поради масовото им ползване в човешката медицина, а и във ветеринарската.


Може да подобри стомашно-чревното здраве

Причината зад повечето хронични стомашно-чревни проблеми е дисбаланса на чревната флора в комбинация с бактериални, гъбични и паразитни инфекции и свръхрастежи. Маслото от риган е ефективно срещу много от видовете организми причиняващи тези инфекции и ползите са му доказани в множество изследвания.


Също така може да заздрави чревната стена и по този начин да предотврати изтичането на токсини и микроорганизми в кръвта причиняващи умора, гадене и болки след ядене (leaky gut). Риганът има и успокояващо действие, като релаксира стомашно-чревните мускули.


Болкоуспокояващо и противовъзпалително

Възпалението е главният виновник за повечето неприятни симптоми, които изпитваме когато сме болни. Маслото от риган има доказан противовъзпалителен ефект при отоци и хронични болести, както и болкоуспокояващ ефект подобен на фармацевтичните болкоуспокояващи.


Силен антиоксидант

Риганът е една от най-богатите на антиоксиданти билки. Антиоксидантите са изключително полезни вещества, борещи се със стареенето, хроничните болести и свободните радикали, които са вредни отпадъчни продукти от в тялото, натрупващи се от замърсения въздух, вредните храни, тютюнопушенето и др.


Може да намали холестерола

В едно 3 месечно изследване с 48 човека, на 32-ма от тях се дава масло от риган след хранене. На края на изследването всички, които са приемали риган имат значително подобрени нива на добър холестерол (HDL) и занижени нива на лош холестерол (LDL).


Може да предотврати качването на килограми

100% Чисто Био Масло От Риган

В едно изследване с мишки на висококалорична диета се вижда, че мишките, на които се дава екстракт от масло от риган надебеляват значително по-малко от другите мишки, въпреки това, че начина им на хранене е абсолютно един и същ.


Как може да използвате етеричното масло от риган?

Маслото от риган може да се използва върху кожата, да се дифузира с ароматерапевтичен дифузер и да се приема вътрешно, но само ако е 100% чисто и с доказан произход.

Няма определена дневна доза, но за повечето проблеми се препоръчват 2-4 капки риган, два пъти на ден. Задължително трябва да се разреди в базово масло!


Маслото от риган винаги трябва да се разрежда с базово масло като зехтин, кокос, шарлан, бадем или друго по ваш избор, тъй като е твърде силно в неразредената си форма. Не трябва да се приема вътрешно за повече от 10 дни. Не се препоръчва за бременни или кърмещи жени.


Употреба и безопасност

За да се възползвате от горепосочените ползи за здравето е необходимо да използвате само 100% чисти и органични масла с доказано качество.

Етеричните масла представляват концентрат от огромни количества растения, което значи, че пълната липса на замърсители, вредни пестициди и инсектициди, както и доброкачественото отглеждане на растенията са от абсолютна важност.


Етеричните масла на Home Spa са 100% чисти, органични, от първо качество и напълно подходящи за терапевтична употреба. Научете повече за етеричните масла на Home Spa и за тяхната безопасна употреба




bottom of page