top of page

Етерично масло
Равинтсара

Cinnamomum camphora

14.30 лв

10 мл.

Етеричното масло от равинтсара се извлича чрез парна дестилация от листата на вечнозеленото дърво в Мадагасгар със същото наименование, което буквално означава „дърво с полезни листа“ и „листа полезни за всичко“ на местния език.

 

ПРОИЗХОД: Мадагаскар

АРОМАТ: Свеж, ободряващ, земен и билков

Указания за употреба:

Дифузия: Използвайте 3-4 капки равинтсара в ароматерапевтичен дифузер по ваш избор
Локално: Разредете 1 капка в базово масло по ваш избор и нежно разтрийте желаната зона

Kозметика: В готовото изделие се дозира етерично масло не повече от 0.5%, разбърква се с пластмасова или дървена бъркалка до получаване на хомогенна смес.

Научи повече:

Верни на името си, листата и етеричното маслото от равинтсара намират широка употреба в локалната народна медицина за лечение на дихателни инфекции, храносмилателни проблеми, както и като болкоуспокояващо.

 

Етеричното масло от равинтсара има свеж аромат, силно наподобяващ този на маслото от евкалипт, тъй като се състои предимно от евкалиптол ( 1.8 цинеол ) – мощно вещество с редица доказани терапевтични ползи.

ravintsara.jpg

Съвети за приложение

 • Дифузирайте 2-5 капки равинтсара в ароматерапевтичен дифузер или алтернативно напоете парче памук за директно вдишване.

 • Капнете 1 капка равинтсара в билков чай по ваш избор.

 • Разредете 2-3 капки равинтсара в базово масло по ваш избор и нежно разтрийте сместа върху рамената, врата и слепоочията.

 • За стомашно-чревни проблеми, разредете 2-4 капки равинтсара в базово масло по ваш избор и нежно разтрийте сместа върху корема след хранене.

 • За инфекции и възпаления по гърдите и тялото, разредете 1-2 капки равинтсара в базово масло по ваш избор и нежно разтрийте афектираната зона.

 • Разтрийте 2-3 капки равинтсара на стъпалата си след тежък ден.

 • За болки по тялото, разтрийте болезнената зона с 1-3 капки равинсара разредени в базово масло по ваш избор.

 • За главоболия, разредете 1-2 капки равинсара в базово масло по ваш избор и нежно разтрийте сместа върху челото и слепоочията.

 • За зъбобол и болки във венците разредете 3 - 5 капки равинсара в 50мл вода, използвайте сместа за жабуркане, без да изплаквате с допълнително вода.

 • Използвайте 2-3 капки равинтсара разредени в малко количество кокосово масло или масло за тяло вместо дезодорант.

 • Разредете 15 капки равинтсара в 100мл вода в пулверизатор и използвайте за повърхности и мебели.

Характеристики и ползи

Имунитет

Маслото от равинтсара е мощен имуностимулант. То има противоинфекциозни, антивирусни, успокоителни, противовъзпалителни, дрениращи и отхрачващи свойства, които го правят идеалния избор за подпомагащо лечение на бронхит, синузит, грип, ларингит, настинки, стомашно-чревни вируси и др.

 

Равинтсара отваря и улеснява дишането и успокоява дихателни алергии.


 

Настроение, тревожност и депресия

Успокоителните свойства на етеричното масло от равинтсара са известни в Мадагаскарската народна медицина. То е отлично средство за релаксация и облекчаване на стрес и тревожност. Не причинява сънливост, а напротив има нежен тонизиращ ефект, който може да подобри настроението ви и да зареди вашата среда с енергия и позитивизъм.
 

Болка

Болкоуспокояващото и противовъзпалително действие на маслото от равинтсара го правят подходящо за много видове умерена болка като главоболие, мускулни болки и болки по тялото, слънчеви изгаряния, както и при зъбобол и болки във венците.


 

Дезодорант

Със свежия си аромат и естествено антимикробно действие, маслото от равинтсара е отличен дезодорант – за тялото и за домът ви. Може да го разредите във вода за повърхности и мебели, да го дифузирате с ароматерапевтичен дифузер за освежаване на цели помещения или да го разредите в малко количество кокосово масло за употреба като натурален дезодорант за тяло.

 

Безопасност

 • Пазете от достъп на деца.

 • При контакт с очите изплакнете обилно с вода.

 • Преди употреба направете тест за чувствителност в ямката на лакътната свивка. При наличие на обрив или зачервяване – не използвайте продукта.

 • Не използвайте при алергия към маслото.

 • Да не се употребява при деца под 6 г..

 • Концентиран продукт, разредете преди използване.

 • Ако сте бременна, кърмите, имате свръхчувствителна кожа или искате да използвате етерично масло за детето си, първо се консултирайте със специалист!

Био натурален състав

100% органичен

био натурален състав.

Без животинско тестване!

100% веган, без

насилие и експлоатация.

В хармония с природата

Екологични съставки,

материали и производство.

bottom of page